„Birželio 3“ – data ir iniciatyvinė grupė subūrusi forumą „Mūsų valstybės tikslas“

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/06/birz... 2015-06-04 09:51:32, skaitė 5237, komentavo 0

„Birželio 3“ – data ir iniciatyvinė grupė subūrusi forumą „Mūsų valstybės tikslas“

LDiena.lt: kaip neosąjūdiečių iniciatyvinė grupė, subūrusi forumą „Mūsų valstybės tikslas“, skelbiasi eisianti Lietuvos gelbėti...

Trumpas pastebėjimas skirtas šitam "neosąjūdiečių" suėjimui. Ištraukėlė iš paskutiniojo Visuomenės Saugumo Koncepcijos autorių analitinių užrašų "Visuomenės konsolidacija: variantai iliuzoriniai ir realūs" ("Консолидация общества: варианты — иллюзорные и реальные")

Vienintelį veikiantį konsolidacijos principą įvardijo V.I. Leninas (1870-1924) 1900 metais:

"Prieš vienijantis, ir tam, kad susivienyti, mes pirmiausia privalome ryžtingai ir aiškiai apibrėžtai atsiriboti. Kitaip mūsų vienijimasis būtų tik fikcija, maskuojanti tarp mūsų esančią nesantaiką ir trukdančią radikaliai ją pašalinti"

"Laikraščio "Iskra" redakcijos pareiškimas",  - Pilnas raštų rinkinys, 4 t, 385 psl.

---

«Прежде, чем объединяться, и для того, чтобы объединиться, мы должны сначала решительно и определенно размежеваться. Иначе наше объединение было бы лишь фикцией, прикрывающей существующий разброд и мешающей его радикальному устранению»

«Заявление редакции газеты «Искра», — ПСС. Т4. С. 385.

---

Vakar, (2015-06-03), Lietuvos Mokslų Akademijos salėje Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio įkūrimo 27-ųjų metinių proga įvyko forumas „Mūsų valstybės tikslas“, kurio jau pats pavadinimas kalba apie jo esmę ir tikslus. Šio forumo organizatoriai ir iniciatoriai – tai žmonės, matantys šiandienę Lietuvos padėtį ir jos ateities perspektyvas visai kitoje šviesoje, nei jas bando pristatyti esantys valdžioje.

Jie (organizatoriai) akcentuoja, jog valstybė kaip vienetas neturi jokio tikslo, strategijos ir todėl plaukia pasroviui, kur neša Briuselio direktyvos bei bendros tendencijos, neatsižvelgdama į jokį nacionalinį interesą ir net nežinodama – koks tas interesas. Šis forumas, anot organizatorių, tik pradžia veiklos, prie kurios gali jungtis visi, kas turi noro veikti, o ne kalbėti.

Siūlome pilną forumo vaizdo įrašą, kuriame atrasite daugelį atsakymų į jums kylančius klausimus šio vykusio forumo tematika. Audrius Nakas (seimo narys) pristato šio forumo organizatorių ir „Birželio 3″ iniciatyvinės grupės sąrašą.

Pirma dalis