Politiniai persekiojimai tęsiasi: terorizuojamas ispanų kalbos dėstytojas (video)

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/05... 2015-05-31 18:41:58, skaitė 3813, komentavo 0

Politiniai persekiojimai tęsiasi: terorizuojamas ispanų kalbos dėstytojas (video)


M. Puertas

Šią savaitę sisteminėje žiniasklaidoje („Lietuvos ryte“) įsibėgėjo puolimas prieš Lietuvoje ispanų kalbą dėstantį Ispanijos pilietį Miquel Puertas: landsberginių „patriotų“ gaujų rūstybę jis užsitraukė tuo, kad internete (facebook.com paskyroje) atvirai reiškė savo politines pažiūras, kritikavo tiek Dalią Grybauskaitę, tiek Lietuvos ir JAV-NATO-ES politiką apskritai, reikšdamas nepritarimą Vakarų politikai Ukrainoje ir karo su Rusija kurstymui.

Už tai Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) administracijos atstovai, iš „patriotinio“ (landsberginio) nusistatymo studentų gavę skundų apie M. Puertas internete reiškiamas mintis, dar prieš keletą mėnesių kreipėsi į policiją – esą šis žmogus „veikia prieš Lietuvos valstybę“.

Pareigūnams pripažinus, kad M. Puertas jokių įstatymo pažeidimų nepadarė ir to pagrindu atsisakius dėl jo pasisakymų pradėti ikiteisminį tyrimą, VDU „teisuoliai“ liko itin nepatenkinti ir faktiškai nusprendė M. Puertas išmesti iš darbo, galime pasakyti, vien tiktai dėl jiems neįtinkančių jo įsitikinimų.

Taip išeina, kad jei žmogus nepritaria dabartinio režimo politikai ir aiškiai pasisako prieš karo kurstymą bei gina savo ir kitų teisę į laisvą žodį – jis iš karto padaromas „valstybės priešu“ ir būna terorizuojamas, nepaisant to, kad niekaip nepažeidė oficialiai šalyje galiojančių įstatymų.

Šį VDU administracijos elgesį bei „Lietuvos ryto“ propagandinį straipsniūkštį galime vienareikšmiškai įvardyti kaip žmogaus diskriminavimą ir netgi terorizavimą dėl jo įsitikinimų, kurių jis, skirtingai nei didžioji dauguma Lietuvos žmonių, nebijo reikšti.

Tai yra tąsa jau kurį laiką Lietuvoje besitęsiančių politinių persekiojimų: tereikia prisiminti kovo 19-osios kratas Žilvino Razmino, Giedriaus Grabausko, Olego Titorenkos, Kazimiero Juraičio bei kitų aktyvistų namuose, šiuo metu prieš Kauno visuomenininką, judėjimo „Vytis“ koordinatorių Edvardą Satkevičių vykdomą teisinį farsą dėl neva „neteisėto“ vasario 15-osios piketo Kaune.

Mes teigiame, kad visiems blaiviai mąstantiems ir sąžiningiems lietuviams derėtų išreikšti savo solidarumą su M. Puertas bei kitais už valdančiajai klasei neįtinkančią nuomonę persekiojimais žmonėmis.

ŠALIN POLITINĘ CENZŪRĄ!

TEGYVUOJA ŽODŽIO LAISVĖ!