Lietuvoje vyksta tikras Titovo pjudymas už kitokias jo pažiūras, mano Zacharova

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2018-08-04 07:35:39, skaitė 571, komentavo 1

Lietuvoje vyksta tikras Titovo pjudymas už kitokias jo pažiūras, mano Zacharova

Oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė išreiškė viltį, kad tokia "raganų medžioklė" Baltijos respublikoje nebus paslėpta nuo pasaulio bendrijos ir tarptautinių organizacijų dėmesio

VILNIUS, rugpjūčio 3 — Sputnik. Skandalas aplink Klaipėdos miesto tarybos deputatą Viačeslavą Titovą, kuris suabejojo "miško brolių" vado ​​ Adolfo Ramanausko-Vanago "didvyriškumu", rodo tai, kad Lietuvos valdžios institucijos ketina perrašyti istorines realijas, pareiškė oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Liepos pabaigoje Titovas nusprendė ištirti Lietuvos "partizano" biografiją, kurio garbei savivaldybė pasiūlė įrengti paminklinę lentą ant pedagoginio universiteto pastato. Deputatas nustatė, kad, sprendžiant iš Tarybų teismo nutarimo, Ramanauskas, kuris Lietuvoje laikomas "nacionaliniu didvyriu", galėjo prisidėti prie aštuonių tūkstančių civilių žūties. Tačiau, užuot išnagrinėję faktus, kuriuos pateikė Titovas, jo kolegos kategoriškai atsisakė aptarti situaciją.

Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą Titovo atžvilgiu pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl mirusiojo atminimo paniekinimo, o Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir jo bendražygiai pradėjo apkaltos procesą nepageidaujamo deputato atžvilgiu. Ketvirtadienį paaiškėjo, kad Titovo bute, automobilyje ir kabinete buvo atliktos kratos. Teisėsaugos pareigūnai paėmė dokumentus, kompiuterius, atmintukus ir mobilųjį telefoną.

"Štai, pavyzdžiui, Lietuvoje buvo įamžinta vieno iš banditų pogrindžio "miško brolių" lyderių Ramanausko-Vanago atmintis. Vieno iš "miško brolių" — o tai tikra banditų gauja — vadų asmenybė yra gerai žinoma. Kalbama apie tikrą nusikaltėlį, kurio bendrininkai karo metu buvo aktyvūs nacių bendrininkai ir buvo kalti dėl tūkstančių civilių mirčių Lietuvos teritorijoje. Tačiau Lietuvos Seimo nutarimu buvo priimtas sprendimas ir šie metai buvo paskelbti Ramanausko-Vanago metais. Klaipėdos miesto taryba pasiūlė įrengti jo garbei Klaipėdos universitete memorialinę lentą. Planuojama iškilmingai perlaidoti neseniai aptiktus vadinamo "herojaus" palaikus", — teigė Zacharova.

Pasak jos, kai Titovas išdrįso pasisakyti prieš Ramanausko figūros įamžinimą, prasidėjo tikras deputato pjudymas.

"Koks tai demokratijos triumfas modernioje Europos šalyje?  Mes tikimės, kad žiauraus slopinimo bet kokių kitų požiūrų politika, kuri panaši į "raganų medžioklės" atgimimą, gaus adekvatų pasaulio bendrijos ir profilinių tarptautinių organizacijų vertinimą", — pabrėžė URM atstovė.

Lietuvoje "partizanais" laikomi "miško broliai" — nacionalistiškai nusiteikę ginkluoto judėjimo, 1940-1950-aisiais veikusio šalies teritorijoje, organizatoriai. Antrojo pasaulinio karo metu daugelis iš tų, kurie buvo prieš Tarybų valdžią, prisijungė prie fašistinės Vokietijos. "Miško broliai" buvo prisidėję prie civilių gyventojų naikinimo ir tarybinių partijų darbuotojų žudynių.

Paremti Viačeslavą Titovą galima, panaudojus žymę #freeTitov socialiniuose tinkluose.