Gaurometis - sveika nemokama arbata

Autorius: Petras Dargis Šaltinis: http://petrasdargis.lt/rasinia... 2018-08-01 10:34:27, skaitė 1126, komentavo 1

Gaurometis - sveika nemokama arbata

Štai tas stebuklingas, pačios deivės Lados pasėtas mistinis augalas, kuris išgelbėjo žmoniją nuo kitų dievų atsiųstų ligų. Gaurometis.

Kaip rašoma visuotiniame internete, gaurometis slopina pyktį ir švarina karmą, be to, jis stiprina intuiciją ir stimuliuoja. Šis augalas priklauso Saturno stichijai ir yra Avino ženkle, todėl jis vėsina ir sutraukia, taigi ypač tinka rudaplaukiams, baltaodžiams ir aistringiems, nes suteikia jiems šiek tiek ramybės.

Radau dar svarbesnės, dar reikšmingesnės informacijos: "Augalas priklauso ugnies stichijai, valdomas Marso planetos, yra Avino, Mergelės ir Šaulio zodiako ženklų."

Vienur rašoma, kad jis turi 5, kitur - 10 kartų daugiau vitamino C, negu citrina. O įdomiausia, kad gaurometis turi tokios mistinės medžiagos, kuri rytą tonizuoja, apie pietus balansuoja, o vakare ramina. Tai jau net man, karštam tikinčiajam, pasirodė per kvaila.

Visgi iš pažįstamų buvau girdėjęs, kad iš jo verdama labai gaivi ir puikaus kvapo arbata.

Ir štai ant stalo - visa krūvelė fermentuotos gauromečio arbatos. Visiems metams užteks.

Jau išbandyta. Tikrai skani. Sakyčiau, žaliosios arbatos skonio. Aš tų pirktinių nelabai, bet esu gėręs, tai skonį šiek tiek prisimenu.

Skaičiau internete, kad gaurometis neturi kofeino, tai jo arbatos galima gerti ir vakare, miegas nesutriks.Tai irgi tiesa.

Kaip ją pasidariau?

Prisirinkau žolės, nubraukiau lapus, sumaliau mėsmale, sumurdžiau į stiklainius ir suspaudžiau, kad liktų kuo mažiau oro. Buvau planavęs šiltai padėjęs laikyti parą ar dvi, bet vienas pilietis patarė fermentuoti keturias ar penkias paras, kol žolė ims tamsėti. Atseit, bus geresnis aromatas, dings žalėsių skonis.

Taip ir padariau. Laikiau bene penkias dienas, o kai stiklainiai pradėjo tamsėti, iškrapščiau žoleles ir sudėjau į džiovyklą. Gerai išdžiovintos tikrai skanesnės.

Dar panaršiau po internetą ir radau normalų Eugenijos Šimkūnaitės fondo straipsnį be jokių karmų, stichijų ir horoskopų.

Kad jau rašoma, tai matyt ta arbata tikrai turi visokių gerų medžiagų ir yra netgi vaistai nuo kažko. Tikriausiai. Bet privalau įspėti apie vieną labai didelį jos trūkumą.

Ta arbata pasaulyje žinoma "Ivan čai" pavadinimu, nes rusai ją išgalvojo ir eksportavo į visą pasaulį iki pat spalio revoliucijos. O mes, karšti patriotai, neturėtume būti savo tautos priešai ir smaguriauti rusiškais dalykėliais. Nebent patyliukais, niekam nežinant...