Vokietija: pabėgėliams ir jų giminėms, likusiems namuose, pinigų yra, o NATO įsipareigojimams – ne!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-07-06 11:52:43, skaitė 669, komentavo 0

Vokietija: pabėgėliams ir jų giminėms, likusiems namuose, pinigų yra, o NATO įsipareigojimams – ne!

https://2.bp.blogspot.com/-pgfxvkz9fFI/Wz4EPrbI2_I/AAAAAAAAKqE/xX5QVva2tRojGNQUEMUZGiztCK6hpltqQCLcBGAs/s1600/4.bild_-e1530693708291.jpg

Alternatyva Vokietijai (AfD) partijos frakcijos pirmininkė Alice Weidel savaitės pradžioje, biudžeto svarstymo Bundestage metu, pasakė, kad Vokietija yra beprotnamis, o jos vyriausybė-beprotnamio štabas. Tai patvirtinančių faktų daugybė. Pavyzdžiui, Merkel vyriausybė melavo, kad pabėgėliai į namus išsiunčia ne milijardus eurų, o tik milijonus.

Šokiruojantys skaičiai, kad pabėgėliai į namus išsiunčia 17,7 milijardų eurų, pasirodė dienraštyje die Welt balandžio 30 dieną.

Viskas prasidėjo nuo to, kad AfD partija pateikė Vokietijos vyriausybei užklausimą, kiek gi pinigų „pabėgėliai“ išsiunčia ten, iš kur jie bėgo ir kur jų gyvybėms „grėsė mirtinas pavojus“.

„Nežymiai“ suklydo

Savo ataskaitoje vyriausybė nurodė, kad ši suma už 2016 metus buvo $20 milijonai, tuo metu, kai ji siekė $20 milijardų, arba 17,7 milijardus eurų. 2017 metų visos Vokietijos biudžeto išlaidos buvo 328,7 milijardai eurų, pabėgėliams buvo skirta 77,6 milijardai eurų.

Priminsiu, kad Lietuvos 2018 metų valstybės biudžeto pajamos sudarys tik 9,1 mlrd. eurų, o planuojamos išlaidos - 9,5 milijardus eurų! Tai dvigubai mažiau už "pabėgėlių" giminėms iš Vokietijos išsiunčiamų lėšų sumą.

AfD frakcija pareikalavo iš federalinės Merkel vyriausybės informacijos apie tai, kokia žmonių kategorija daro šias perlaidas. Jeigu pasirodys, kad lėšas siunčia tie, kas gauna valstybės socialinę paramą, tai jau bus vadinama „finansine pagalba besivystančioms šalims vokiečių socialinės sistemos sąskaita“, pasakė AfD atstovas Markus Fronmajeris. Tokiu atveju bus galima kalbėti apie „neteisėtą mokesčių mokėtojų lėšų panaudojimą“, ypač atsižvelgiant į tą faktą, kad pagalba besivystančioms šalims yra išskirta atskiroje biudžeto eilutėje.

Vyriausybė irgi sutinka, kad pabėgėlių perlaidos yra tam tikra parama besivystančioms šalims. Atsakyme AfD sakoma, kad tokios perlaidos „stimuliuoja šalių“ vystymąsi. Be to vyriausybės dokumente nurodoma, kad viena iš migracijos priežasčių yra noras teikti paramą savo šeimai likusiai tėvynėje.

Faktiškai sumos, kurias migrantai išsiuntė į namus iš Vokietijos 2016 metais, daugiau negu dvigubai viršija Ekonominio bendradarbiavimo ir vystymosi ministerijos biudžetą.

Vokiečių portale Pi-news rašoma, kad tas faktas, kad „pabėgėliams pavyksta siųsti namo dalį pinigų iš paramos, numatytos įstatymu apie prieglobsčio suteikimą, byloja, kad jie gauna daugiau paramos, negu jiems reikia“.

Reiškiama nuomonė, kad pinigus maistui Vokietijoje gyvenantys pabėgėliai papildomai gauna iš labdaros. Jiems nereikia Vokietijoje rinkti tuščius butelius, kaip tai daro vokiečiai pensininkai ir vienišos motinos, likusios be šeimos paramos.

„Žalieji ideologai „vargšams pabėgėliams“ renka pinigus net Vokietijos mokyklose“, - rašoma Pi-news.

AfD Bavarijos Lantago deputatė Edeltraud Schwarz pakvietė „...remti savo gyventojus, padėti šeimoms, vienišoms mamoms, skurstantiems pensininkams“, o ne aukoti puikiai aprūpinamiems atvykėliams.

german-air-force-640x480.jpg

Merkel vykdomais atvirų sienų politikai pinigų yra, o NATO įsipareigojimams – ne

Vokietiją ne kartą kritikavo Donaldas Trampas, kad ši nevykdo prisiimtų įsipareigojimų NATO aljansui ir kariuomenei skiria ne 2 procentus BVP, o mažiau nei 1,2 procento.

Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen praėjusį antradienį, kad Vokietijos skiriamų pinigų pakanka, nepaisant to, kad vykdoma tik kiek daugiau 50 procentų įsipareigojimų. NATO biudžeto „liūto dalį“ šiandien pripildo JAV (70%). Donaldas Trampas nesutinka su tokia nenormalia padėtimi.

"Breitbart" pažymi, kad Vokietija labai nutolusi nuo savo gynybinių įsipareigojimų vykdymo ir neturi jokių planų ateičiai, kaip ištaisyti tokią nenormalią padėtį. Iki 2024 numatoma šias išlaidas padidinti vos iki 1,5 procento.

JAV pasiuntinys Ričardas Grenell informavo Breitbart, kad dėl Vokietijos išlaidų gynybai Trampas pasakė: „Tai siaubinga, Vokietija stambiausia Europos ekonomika. Jie prisiėmė įsipareigojimus NATO, ir jie turi rimtai vertinti savo įsipareigojimus; šis daugiašalė organizacija garantuoja sąjungininkams laisvę“.

Donaldas Trampas Twitter yra rašęs, kad „JAV moka beveik visą NATO kainą“... „Vokietija moka 1 procentą BVP NATO, tuo metu kai mes 4 procentus...“. „Permainos artėja!“ - pasakė Trampas!

Nuorodos:

http://lebionka.blogspot.com/2018/07/weidel-vokietija-virto-beprotnamiu.html
https://www.welt.de/politik/deutschland/article178507882/Geldtransfers-Migranten-ueberweisen-Milliarden-nach-Hause.html
https://germania.one/bezhency-ezhegodno-otpravljajut-domoj-iz-germanii-milliardy-dollarov/
https://www.vz.lt/finansai-apskaita/2017/10/11/valstybes-biudzetopajamos-kitamet-dideja-7-islaidos---5#ixzz5KLjzaDwI
https://www.breitbart.com/london/2018/07/04/germany-balks-us-summons-meet-nato-defense-spending-obligations/