Nikolajus II, Stalinas ir Leninas yra labiausiai rusams patinkantys politikai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-06-26 22:16:49, skaitė 630, komentavo 1

Nikolajus II, Stalinas ir Leninas yra labiausiai rusams patinkantys politikai

Skulptūros, archyvinė nuotrauka
Skulptūros, archyvinė nuotrauka

Rusai įvardijo populiariausius XX amžiaus pradžios politinius veikėjus

VILNIUS, birželio 26 — Sputnik. XX amžiaus pradžios lyderių, kuriems simpatizuoja rusai, trijulė išsidėstė taip — Nikolajus II (54 proc.), antroje vietoje Josifas Stalinas (51 proc.) ir Leninas (49 proc.), praneša RIA Novosti su nuoroda į Rusijos visuomenės nuomonės tyrimo centro apklausą.

Antipatiją šie asmenys atitinkamai sukelia 23 proc., 28 proc. ir 29 proc. respondentų.

Apklausa atskleidė ir rusų požiūrį į Pilietinio karo laikotarpį, tyrimas baigtas iki parodos "Trys tiesos spalvos", kuri vyksta Rusijos šiuolaikinės istorijos muziejuje ir tęsis iki rugsėjo 9 dienos.

"Kitu atžvilgiu neišryškėjo aiškių herojų ar antiherojų: daugeliui respondentų sunku atsakyti į klausimą apie jausmus, kuriuos sukelia Miliukovas (70 proc.), Buharinas (56 proc.), Denikinas (47 proc.) ir Kerenskis (43 proc.). Apie Machno ir Trockį rusai linkę galvoti gana neigiamai — atitinkamai 58 proc. ir 46 proc. išreiškė neigiamą požiūrį į juos, simpatijas — 12 proc. ir 20 proc." — rašoma ataskaitoje.

Visuomeninė apklausa buvo atlikta 2018 metų birželio 14 dieną tarp tūkstančio respondentų nuo 18 metų. Tyrimo metodas yra pokalbis telefonu, statistinė paklaida neviršija 3,2 proc.