Ukrainoje stafordširo terjeras nugraužė šeimininkei rankas, Vokietijoje papjovė kūdikį. Nesveika meilė agresyvių veislių šunims, kaip visuomenės degradacijos ir susinaikinimo požymis

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-06-12 19:36:22, skaitė 727, komentavo 1

Ukrainoje stafordširo terjeras nugraužė šeimininkei rankas, Vokietijoje papjovė kūdikį. Nesveika meilė agresyvių veislių šunims, kaip visuomenės degradacijos ir susinaikinimo požymis

https://2.bp.blogspot.com/-ojSGyS-NcGY/Wx-Y_UZ8DEI/AAAAAAAAKJQ/i4K2F80sCG4MQIIXq5NUuUcMWK1dEcGpQCLcBGAs/s1600/f637de80db8a75fbb158094921323e25f29c3ecc10416b5ae961e2516be6e769.jpg

Gajus Julijus Cezaris, grįžęs po daugelio metų iš Galų karų į Romą, stebėjosi pasikeitusiais Amžinojo miesto gyventojų papročiais - „Kokie laikai, kokie papročiai!“, stebėjosi, kad jie ne gimdo vaikus ir jais rūpinasi, o visą savo meilę skiria šuniukams, kačiukams, beždžionėlėms. Tai buvo vienas iš Romos miesto degradacijos ir būsimo imperijos sunykimo ženklų. Buvo ir kiti, kaip homoseksualizmas, pedofilija ir visi kiti įmanomi lytiniai iškrypimai, prabangos troškimas, lakštingalų liežuvėlių paštetai, gladiatorių mūšiai ir t.t.

Visa tai kartojasi Europoje, kartojasi mano gatvėje. Man, kad tai pastebėti, nereikia vykti net į karus. Parke medžiai, naujo dviračių ir pėsčiųjų tako žibintai, kaip išbalinti kalkėmis, tokie jie nuo šunų šlapimo. Greta namas, buvęs Elektrografijos institutas, ten apsigyveno kelios dešimtys jaunų šeimų, gausybė šunų, bet vos keli naujagimiai. Susinaikinimas.

Turime šunį - Lietuvos „herojų“ Ramzį, vaiko žmogėdrą, išsigimusius ir svetimų pinigų ištroškusius „zoo-mylėtojus“, jų siurrealistinį klausimą: „kodėl niekas nenori pasiimti į namus Ramzio“? Laimei, lietuviai dar nėra paversti visiškais idiotais ir neima mutanto-žmogėdros į namus. Gal tai proto prašviesėjimo ženklas? Juk šito Ramzio protėviai yra kilę dar iš antikinės Romos šunų, kurių paskirtis buvo draskyti vergus, ką jie darė kelis tūkstančius metų. O vokiečiui, dobermanų veislės kūrėjui, reikėjo sargybinio nuo vagių, bet labai patiko rotveilerių spalvos ir jų agresija. Štai ši agresija, šitie mutavę genai ir išlindo Lietuvoje, kaip antikinės Romos atgarsis!

Šunų veislių genomai patyrė „butelio gurklio efektą“, kai gyvūnų veislė kilo vos iš kelių protėvių. Tai būdas sukurti naują veislę, bet ir būdas gauti masę nepageidaujamų dominuojančių mutacijų. Taip ir turime: labai gražius, bet kvailus dekoratyvinius šuniukus, žmogaus gyvybei pavojingus kovinius šunis. Kalbos, kad „veislė nesvarbu, o viskas priklauso nuo šunų auklėjimo ir dresavimo“ – kvailių ir diletantų kalbos, kurie nieko neišmano apie šunų genetiką ir jų zoologiją.

271389w540zc01.jpg

Stafordšyro terjeras ukrainietei nugraužė abi rankas ir sudraskė veidą.

Birželio 10 dieną Kijevo priemiestyje Irpene stafordšyrų terjerų veislės šuo užpuolė šeimininkę ir nugraužė jai rankas, sudraskė veidą. „Stafordšyrų terjeras, vaikščiojęs kieme, puolė savo šeimininko motiną, kuri išėjo iš namo. Sukruvinta moteris bandė slėptis, bet šuo puolė iš paskos“, - sakoma pranešime.

Moteris šiuo metu yra sunkios būklės. Jai šuo ne tik nugraužė rankų plaštakas iki riešo, bet ir sudraskė veidą. Šuo likviduotas. Šunį prieš tai tramdė kaimynai, įbėgusi į namus nukentėjusioji bandė gintis kirviu, tramdė kaimynų iškviesta policija, kuri šaudė į orą, galop šovė migdomuosius atvykę zoogynėjai.

Zoogynėjų išvadoje sakoma, kad „šeimininkas neįvertino to, kad pas stafordšyro terjerą polinkis į agresiją yra užkoduota genetiniame lygyje“.

staf2.jpg

Vokietijoje, Heseno mieste, šių metų balandžio 9 dieną, mirė septynių mėnesių berniukas po to, kai jį užpuolė šeimoje auginamas kovinės veislės šuo.

Šuo vaikui sukandžiojo galvą, tą pačią dieną vaikas mirė ligoninėje. Tuo metu abu tėvai buvo namuose. Šuo aprašomas, kaip agresyvių veislių mišrūnas, žinomas savo koviniais gebėjimais.

Gegužės 15 dieną pitbulių veislės šuo užpuolė ir stipriai sužalojo moterį Hagene (Šiaurės Reinas Vestfalija).

Policija nušovė šunį. Amerikiečių pitbulterjerų veislės šuo užpuolė 25 metų moterį ir stipriai ją sukandžiojo. Kai policininkas pabandė atplėšti šunį nuo moters, šis puolė policininką, kuris ir nušovė šunį. Su giliomis žaizdomis moteris pristatyta Dortmundo kliniką.

Gegužės 30 dieną „The Local“ portale rašoma, kad pastaruoju metu reguliariai pasirodo pranešimai apie kovinių šunų užpuolimus Vokietijoje.

„Mano žmonos mirtis buvo žiauri ir beprasmė“, - sako vokietis pensininkas. Jo 72 metų žmona ėjo gatve Zingmaringeno mieste, kai šuo nutrūko nuo pavadėlio ir užpuolė Moterį. Tai buvo kangalų veislės šuo, pripažintas pavojinga veisle Vokietijoje. Jis parvertė moterį ant žemės ir ėmė draskyti jos veidą ir kaklą. Atvykę medikai negalėjo padėti moteriai ir tik kulka, paleista atvykusios policijos, sustabdė šunį. Bet buvo jau vėlu. Šuns šeimininką nuteisė už žmogžudystę dėl  neatsargumo.

Balandžio mėnesį stafordširo terjero mišrūnas papjovė savo šeimininkus - moterį invalidę ir jos 27 metų sūnų. Vien Baden-Viurtembergo žemėje 2017 metais užregistruota 1433 užpuolimai, 20 % daugiau lyginant su 2013 metais. Vokietijoje skiriasi šunų laikymo sąlygos regionuose. Kai kur pavojingų veislių šunys yra visai uždrausti, kitur jiems padidinami mokesčiai. Visoje Vokietijoje yra draudžiama į šalį įvežti pitbulius ir stafordširų terjerus.

Šunų sudraskyti vaikai.

2016 metų lapkričio mėnesį Latvijos policijos spaudos tarnyba pranešė, kad šunys Babite miestelyje sudraskė penkių metų mergaitę. Mergaitę mirtinai sukandžiojo keturi Bordo dogai, kurie gyveno šioje šeimoje.

2016 metų spalio pabaigoje kone-korso veislės šuo mirtinai sugraužė pusės metų kūdikį Čepagatti gyvenvietėje Centrinėje Italijoje savo kieme. Tuo metu, kai šeima krovė daiktus, nes kraustėsi į naują būstą, kūdikio galvą sukandžiojo kieme buvęs šuo. Vaiko išgelbėti nepavyko.

2016 metų pradžioje pusės metų kūdikį sudraskė du Argentinos dogai miestelyje Maskalučija, Sicilijoje.

2015 metų gegužės mėnesį Šiaurės Italijos mieste Pordemone vokiečių aviganis sudraskė dviejų metų mergaitę.

Šių metų kovo 11 dieną Pamaskvėje šunys užpuolė ir sugraužė 19-os metų jaunuolį.

Aš neturėjau tikslo surinkti absoliučiai visą šunų-žmogėdrų statistiką. Pakanka ir šių faktų. Mano giliu įsitikinimu, šunis-žmogėdras veisia psichiškai nesveiki žmonės, kuriuos nuo visuomenės reikia izoliuoti kartu su jų šunimis.

Galimai nestabilios psichikos Antakalnio gyventojas ir jo nevaldomas Tibeto mastifas - didelė grėsmė  vaikams ir suaugusiems:

20180610_195457-1.jpg

20180610_195455-1.jpg

Negeri papročiai įsigali Lietuvoje, tai mūsų išnykimo ženklai. Romos istorija kartojasi. Gyvūnas negali būti brangesnis už žmogų, o jei taip yra, tai jau psichiatrijos sfera. 

Nuoros:

https://vesti-ukr.com/kiev/291973-pod-kievom-staffordshirskij-terer-othryz-zhenshchine-ruki
https://www.thelocal.de/20180410/family-dog-bites-infant-to-death-in-hessen
https://www.bild.de/regional/ruhrgebiet/kampfhunde/frau-von-pitbull-angefallen-55672658.bild.html
https://www.thelocal.de/20180530/does-germany-have-a-problem-with-aggressive-attack-dogs
http://ekogradmoscow.ru/novosti/v-istrinskom-rajone-poyavilas-zhertva-brodyachikh-sobak
http://lebionka.blogspot.com/2016/11/latvijoje-sunys-sudraske-penkiu-metu.html