Kijevas papasakojo, kaip nugalėti Rusiją

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-06-12 19:30:46, skaitė 691, komentavo 0

Kijevas papasakojo, kaip nugalėti Rusiją

Kijevas, archyvinė nuotrauka
Kijevas, archyvinė nuotrauka

Ukrainos deputatas Vadimas Rabinovičius mano, kad Maskvos negalima nugalėti, taikant sankcijas

VILNIUS, birželio 12 — Sputnik. Neverta tikėtis, kad Vakarų taikomos sankcijos pakenks Rusijai, tam, kad "priešas" būtų nugalėtas, pirmiausia reikia pasiekti, kad ukrainiečiai būtų laimingi, sakė Ukrainos Aukščiausiosios Rados partijos "Už gyvenimą" deputatas Vadimas Rabinovičius televizijos kanalui "112 Ukraina".

Parlamentaras suabejojo sankcijų Rusijai veiksmingumu. Jo nuomone, tai yra "vienintelė Vakarų parama Ukrainai", o "tikros sankcijos" atrodo kitaip.

"Amerika praeitą savaitę įvedė importo muitus Ukrainai ir kitoms šalims importuojant metalus, štai kas yra tikrosios sankcijos", ― sakė Rabinovičius.

Pasak jo, Ukraina ne turėtų laukti, kol sankcijos nugalės Rusiją, bet laimėti pati.

"Mums reikia sukurti tokią šalį, į kurią pažvelgus kiekvienai iš kaimynių: Rusijai, Baltarusijai, Vengrijai ar Lenkijai — kiltų pavydas dėl to, kaip gerai žmonės gyvena kaimyninėje Ukrainoje", — sakė deputatas.

Austrija ragina panaikinti sankcijas Rusijai. 

Anksčiau ministro pavaduotojas Ukrainos laikinai okupuotų teritorijų ir šalies viduje perkeltų asmenų klausimais Georgijus Tuka nurodė, kad sankcijos gali "sunaikinti Rusiją."

Tuo tarpu net Europoje nėra bendros nuomonės dėl sankcijų Rusijai veiksmingumo.

Pasak Rusijos prezidento Vladimiro Putino, šalys, kurios pasidavė JAV spaudimui ir ėmėsi ribojamųjų priemonių Rusijos Federacijos atžvilgiu, pačios kenčia nuo to, nes Vašingtonas pradeda taikyti panašius metodus ir prieš jas.

Konkrečiai kalbama apie importo muitus plienui ir aliuminiui (25 proc. ir 10 proc.), kuriuos JAV ėmė taikyti nuo birželio 1 dienos  beveik visoms šalims.