Palanga tapo pavojinga sveikatai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-06-01 14:02:17, skaitė 756, komentavo 0

Palanga tapo pavojinga sveikatai

https://4.bp.blogspot.com/-ddt-meaPJS8/WxBUb2MVIeI/AAAAAAAAJ_Y/vUcZevjwCIkFb1pqA5NkMfgDQm4z4UUXACLcBGAs/s1600/P1010044.jpg

Kažkada į Palangą žmonės vykdavo atstatyti sveikatos, vėliau - ją sugadinti, be saiko girtuokliaujant. Dabar į Palangą, ypač savaitgaliais ir per patį sezono įkarštį, važiuoti gali tik kamikadzės, kurie nori būti suluošinti be jokios tvarkos važinėjančių dviratininkų, daugiaviečių keturračių dviračių, arba nuo praėjusių metų čia atsiradusių elektrinių motociklų. Šais storaračiai monstrais savaitgaliais tarp pėsčiųjų nardo pusgirtis jaunimas. Ir jokios tvarkos, jokių taisyklių, visiškas chaosas ir nei vieno tvarkos prižiūrėtojo. Tokią Palangą aš pamačiau šiais metais, gegužės pabaigoje. 

P1010027.jpg

P1010030.jpg

Palangos šventės vakare, gegužės 27 d. 

P1010031.jpg

O kas atsakys už suluošintą sveikatą? Gal Palangoje šiuos motociklus nuomojantys smulkūs verslininkai? Gal Palangos savivaldybė, gal miesto meras iš savo kišenės? Kas?

Užpernai Tiškevičiaus parke kalbėjomės su aštuoniasdešimtmete moterimi. Ji pasakė:

„Buvo ant manęs užvažiavęs dviratininkas, labai sumušė, sėdo ant dviračio ir nuvažiavo sau. Kas jį pagaus!

Moteris ėjo parko takeliu. Parko, kuriame draudžiama važinėti dviračiais, bet niekas nepaiso šio draudimo, niekas nekontroliuoja, kad šio draudimo būtų laikomasi.

Močiutei pasisekė, jai nieko nesulaužė, tik stipriai sumušė. O kiek sulaužytų? Tai didelė problema visoje Lietuvoje. Vien Vilniuje per savaitę nuo šaligatviais važinėjančių dviratininkų nukenčia po kelis pėsčiuosius. Kol nesuvažinės kokio Seimo nario vaiko ar anūko niekas nesikeis. Taip jau yra. Šie žmonės įstatymus rašo sau patiems, dar stambiems verslininkams, iš kurių saujos yra maitinami.

Aš niekam nelinkiu nelaimių. Bet jos tikrai įvyks, negali neįvykti, jos visada vyksta ten, kur chaosas, betvarkė, kur neveikia jokie įstatymai, jokios taisyklės, jokia tvarka.

Į Palangą atvykau gegužės 27 dieną. Tai buvo antra vasaros sezono atidarymo šventės diena. Buvo saulėta, sausakimša J.Basanavičiaus gatvė, masė pėsčiųjų, o tarp jų daugybė nardančių transporto priemonių vairuotojų, dažnai pusgirčių.

Веveik prieš tris tūkstančius metų Atėnuose užgimė demokratija. Jos pradžia siejama su archontu Solonu, kuris Akropolio papėdėje išrikiavo ant medinių lentų surašytus įstatymus, kurių laikytis privalėjo visi Atėnų gyventojai.

Lietuvoje yra prirašyta daugybė įstatymų, bet niekas jų nesilaiko. O labiausiai jų nesilaiko tų įstatymų rašytojai. Tai ne demokratija. Tai anarchija. Tai korupcijos ir anarchijos šiupininė.

Todėl ir Palanga išsigimė, su visa Lietuva kartu, ir tapo pavojinga žmogaus sveikatai.

P1010037.jpg

Autoriaus nuotraukos.