Rusų kareivis Armėnijoje išžudė šešių armėnų šeimą, bet Rusija jo neišduos

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-05-05 12:32:52, skaitė 649, komentavo 2

Rusų kareivis Armėnijoje išžudė šešių armėnų šeimą, bet Rusija jo neišduos

LDiena.lt: rusofrenikai marazmatikai daugiau niekuo neturi apdergti Rusijos, todėl yra priversti traukti senas propagandines istorijas... Užjauskime ligonius, nes negydoma rusofrenija, kaip taisyklė komplikuojasi į realybės neigimą ir kitas sunkios šizofrenijos formas.
---

Rusijos karys Valerijus Permiakovas prisipažino išžudęs šeimą Armėnijoje, bet Rusija neišduos jo Armėnijos teisėsaugos institucijoms.

V.Permiakovas, tarnavęs Armėnijoje, Giumri dislokuotoje 102-ojoje Rusijos karinėje bazėje, prisipažino įvykdęs nusikaltimą – nužudęs šešis vienos šeimos narius Giumri mieste, praneša svoboda.org. Tragedija įvyko pirmadienį, o antradienio naktį V.Permiakovą netoli Armėnijos sienos su Turkija sulaikė pasieniečiai. Jis perduotas Rusijos karinės bazės vadovybei. Tragedija Armėnijoje sukėlė šoką ir iškėlė naujų klausimų apie Rusijos karines bazes šioje šalyje.

Negailestingai išžudė miegančią šeimą

Sučiuptas V.Permiakovas pasakojo, jog pabėgo iš karinio dalinio, o į Avetisianų šeimos namą ankstų pirmadienio rytą įsibrovė neva todėl, jog užsimanė gerti. Kareivis pirmiausia nušovė 51 metų namo šeimininkę, kuri jį aptiko, o vėliau sušaudė kitus miegančius šeimos narius. Šeimininkų dvejų metų anūkė buvo nužudyta prie šautuvo pritaisomu durklu. V.Permiakovas neva bijojo, jog šeimos nariai jį išduos ir apie jo pabėgimą sužinos dalinio vadovybė. Per žudynes išgyveno tik pats jauniausias šeimos narys – septynių mėnesių Sergejus Avetisianas. Jis gydomas reanimacijoje, nes patyrė rimtų sužalojimų peiliu. Mažylio būklė – sunki.

Armėnija bijo Rusijai net papriekaištauti

Į Giumri miestą tirti nusikaltimo iš Maskvos atvyko speciali komisija, kuriai vadovauja Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Arkadijus Bachinas. Į miestą atvyko ir Armėnijos gynybos ministras Seiranas Oganianas, kuris susitiko su Rusijos delegacija. Dar prieš susitikimą Armėnijos ministras žurnalistams sakė, kad šis incidentas neturi būti politizuotas: „Dabar ne laikas tai politizuoti ir bloginti mūsų santykius, nes mūsų santykiai su Rusijos Federacija yra gana aukšto politinio lygio. Taip pat gana aukšto lygio yra mūsų karinis bendradarbiavimas.“ Armėnijos Generalinė prokuratūra antradienį pranešė, kad V.Permiakovas nebus perduotas Armėnijos teisėsaugai. Armėnijos prokuratūra teigia, kad V.Permiakovo nusikaltimą tiria Rusijos teisėsauga, ir primena, kad Rusijos konstitucija draudžia išduoti šalies piliečius kitoms valstybėms. Tiesa, prokuratūra pabrėžia, kad Rusijos ir Armėnijos tyrėjai glaudžiai bendradarbiaus, o Armėnijos valdžia stebės, kad kaltininkai būtų nubausti pagal įstatymus.

Piktinasi protestuotojai

Nepaisant nuolankios oficialios Armėnijos valdžios pozicijos, antradienį aktyvistų grupė prie Rusijos ambasados Armėnijoje surengė protesto mitingą ir pareikalavo patraukti atsakomybėn Rusijos karinės bazės vadovybę. Protesto akcijos dalyviai taip pat pareiškė, kad Rusijos karinė bazė yra ne Armėnijos saugumo garantas, o atvirkščiai – kelia grėsmę šalies interesams. Viena protesto akcijos dalyvių piktinosi: „Kaip kareivis gali išeiti iš bazės ginkluotas? Visa vadovybė turi būti patraukta atsakomybėn, taip pat ir vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas“. Tačiau valdančioji Armėnijos Respublikonų partija nemano, kad dėl žudynių Giumri reikia kelti klausimą dėl Rusijos karinės bazės buvimo šalyje.

Anksčiau Rusijos karinė bazė Giumri mieste jau buvo siejama su tragiškais įvykiais. 2013 m. pavasarį Rusijos tankų poligone žuvo du vaikai, kurie užlipo ant minos. 1999 m. du rusų kareiviai pradėjo šaudyti vietos turguje. Tuomet du žmonės žuvo, dar keliolika buvo sužeista. Tuomet ugnį atidengę kareiviai buvo nuteisti ilgiems metams kalėjimo. 102-oji Rusijos karinė bazė Giumri mieste veikia nuo dešimtojo dešimtmečio vidurio. Joje sutelkta daug tankų, šarvuotos technikos, artilerijos, raketinių kompleksų. Bazėje dislokuota 5 tūkst. Rusijos karių. Pagal Rusijos ir Armėnijos sutartį ši bazė Giumri mieste bus mažiausiai iki 2044 metų.