Lietuvos piliečiai informuojami apie jiems taikomą draudimą atvykti į Rusiją

Autorius: Anonimusas Šaltinis: BNS... 2018-04-27 18:20:04, skaitė 800, komentavo 11

Lietuvos piliečiai informuojami apie jiems taikomą draudimą atvykti į Rusiją

„Galiu patvirtinti, kad mes gavome informaciją, jog atskiri Lietuvos piliečiai įtraukti į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją. Sąrašo asmenų ir skaičiaus negalime atskleisti“, – BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Šiame sąraše esančius žmones ministerija informuoja asmeniškai.

Apie tai, kad buvo informuoti apie patekimą į šį sąrašą feisbuke paskelbė apžvalgininkas Rimvydas Valatka, portalo 15min.lt žurnalistas Dovydas Pancerovas, žurnalistas Andrius Tapinas.

„Turbūt tai yra pats aukščiausias mano gyvenimo įvertinimas“, – šią žinią komentavo R. Valatka.

Jis nurodė buvęs informuotas, kad į Rusiją negalės atvykti penkerius metus.

Apie tai, kad gavo rekomendaciją nevykti į Rusiją, pranešė ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas.

„Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija rekomendavo susilaikyti nuo vizitų į Rusiją artimiausius penkerius metus, nes, ministerijos žiniomis, esu įtrauktas į asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Rusijos Federaciją, sąrašą“, – feisbuke pažymėjo V. Bakas.

Į sąrašą taip pat pateko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys Laurynas Kasčiūnas. Jis teigia, kad jo žiniomis, sąraše yra daugiau kaip dešimt Seimo narių.

Asmenys nurodo buvę informuoti, kad į Rusiją negalės atvykti penkerius metus.