Lietuva sveikina Izraelį 70-ųjų nepriklausomybės metinių proga

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://www.lrt.lt... 2018-04-22 10:14:44, skaitė 625, komentavo 5

Lietuva sveikina Izraelį 70-ųjų nepriklausomybės metinių proga

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Izraelio prezidentą Reuveną Rivliną minint 70-ąsias valstybės nepriklausomybės metines. Šio svarbaus įvykio minėjimo proga Izraelio valstybei ir visiems jos žmonėms šalies vadovė palinkėjo taikos, vienybės ir klestėjimo.

Tiek Lietuva, tiek Izraelis šiais metais mini reikšmingas sukaktis, kurios ypač brangios abiejų tautų piliečiams. Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina Izraelio žmones kaip gerai pažįstamus, artimus ir Lietuvai svarbius partnerius, su kuriais mus sieja daug bendrų interesų, tikslų ir projektų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Dviejų valstybių dialogas nuolat stiprėja ir yra vis aktyviau plėtojamas daugelyje sričių, turint siekį atverti Lietuvos ir Izrealio piliečiams naujų galimybių, skatinant šalių gerovės ir saugumo augimą, vystant mokslo ir inovacijų projektus ar siekiant dar geresnio tarpusavio supratimo per bendrus visuomeninius, akademinius, kultūrinius ir turizmo mainus.

Pasak šalies vadovės, Lietuva džiaugiasi aktyvia žydų bendruomene šalyje, mūsų bendra istorija, žmogiškaisiais ryšiais ir augančiu tarpusavio pažinimu. Sveikindama Nepriklausomybės dienos sukakties proga prezidentė išreiškė viltį, kad trečią dešimtmetį skaičiuojantis valstybinis Lietuvos ir Izraelio dialogas ir šimtmečius siekiantis abiejų tautų bendradarbiavimas ir toliau augs.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sveikina Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu bei visus Izraelio žmones valstybės nepriklausomybės 70-mečio proga.

„Linkiu Izraelio žmonėms taikos, saugumo, nuolatinės gerovės bei visokeriopos sėkmės. Lietuva labai vertina partnerystę su Izraeliu. Glaudūs Lietuvos ir Izraelio ryšiai sėkmingai prisidėjo nuosekliai vystant labai draugiškus ir intensyvius mūsų šalių santykius. Mes labai džiaugiamės Lietuvos žydų indėliu kuriant Izraelio valstybę. Esu įsitikinęs, kad mūsų puikus bendradarbiavimas – tiek dvišaliu, tiek ir tarptautiniu lygmenimis – ir toliau vyks abipusio supratimo dvasioje ir taip stiprins ryšius tarp mūsų žmonių“, – rašoma premjero sveikinime Izraelio vyriausybės vadovui.

Premjeras S. Skvernelis taip pat pakvietė Izraelio kolegą aplankyti Lietuvą, šiais metais švenčiančią savo nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį.