Kremlius pradėjo staigų pinigų išvedimą iš JAV

Autorius: Anno Šaltinis: http://argumenti.ru/politics/2... 2018-04-19 01:53:03, skaitė 1166, komentavo 0

Kremlius pradėjo staigų pinigų išvedimą iš JAV

Vašingtono grasinimai užšaldyti Rusijos aktyvus galiausiai paveikė šalies vadovybę. Pasak JAV Finansų ministerijos, trečią mėnesį iš eilės Rusija iš JAV išveda savo aktyvus rekordiniu per 2 metus greičiu.

Tai atsitiko tai, ko daugelį metų reikalavo kai kurie rusų ekonomistai. Maskva pradėjo aktyviai mažinti įdėjimus į JAV vyriausybės obligacijas ir perkelinėti savo atsargas į Europos šalių vertybinius popierius. Be to, šalies vyriausybė gelbėjamus iš JAV pinigus pradėjo dėti į depozitus privačiuose bankuose.

Pasak JAV finansų ministžrijos, nuo guodžio mėn. iki vasario mėn. valdantis valiutines atsargas Rusijos centrinis bankas sugebėjo parduoti JAV vyriausybės obligacijas, kurių vertė siekia 11,9 mlrd.$. Tokiu budu šalies pinigų investicijos į JAV ekonomiką sumažėjo 11,2%. Tai yra gana daug, tačiau padaryti reikia dar daugiau. Kovo pradžioje bendros Rusijos investicijos į JAV valstybės skolą apimtis, nors ji ir sumažėjo iki minimumo per metus, tačiau iki šiol vis dar yra 93,8 milijardo JAV dolerių. Šiuos pinigus Vašingtonas gali lengvai užšaldyti.

Akivaizdu, ka viską kas vyksta suprasdamas, ir bandydama sustabdyti kapitalo bėgimo procesą, Donaldas Trumpas netikėtai apkaltino Rusija kartu su Kinija "žaidžiant valiutos devalvavimą". Atseit, kad rublio silpnėjimas prieštarauja JAV interesams. Tiesiog nuostabu. JAV nuolat žlugdo rublį, taip bandydama sunaikinti Rusijos ekonomiką, o dabar grasina taikyti sankcijas už tai. Užuomina yra gana aiški - Rusija turi sustabdyti pinigų išvedimą, o tada Vašingtonas nebaus Maskvos.