V. Pranckietis: visos sankcijos Rusijai privalo būti išlaikytos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/vpranc... 2017-08-30 12:23:50, skaitė 940, komentavo 0

V. Pranckietis: visos sankcijos Rusijai privalo būti išlaikytos

ptt.png
V. Pranckietis (galvutė apibraukta violetiniu apskritimu). Nuotr. lrs.lt

Už buvusio Aukščiausiojo Sovieto pirmininko. konservatoriaus Vytauto Landsbergio įprezidentinimą kovojantis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pranešė, kad sankcijos Rusijai privalo būti išlaikytos.

„Dialogas savaime – jokia politika, jei Rusija niekaip nekeičia savo elgesio. Visos sankcijos Rusijai privalo būti išlaikytos tol, kol ji visiškai nutrauks agresiją prieš Ukrainą. Šioje vietoje yra labai svarbi tarptautinės bendruomenės vienybė“, - pasakė parlamento vadovas susitikime su Jungtinių Amerikos Valstijų kongresmenais iš valdančiosios Respublikonų partijos.

Susitikimo metu taip pat aptarti saugumo iššūkiai Baltijos regione, Rusijos atgrasymo priemonės.

„Vakarykštis Donaldo Trampo (Donald Trump) pasakymas, kad JAV „labai saugo šį regioną“, rodo transatlantinių ryšių strateginę svarbą ir mūsų šalių solidarumą“, - amerikiečiams atskleidė V. Pranckietis.

Susitikime buvo kabėta ne tik apie JAV lyderystę regione, bet ir apie tai, kad Lietuva gali prisidėti prie demokratijos plėtros.

Pranešama, kad Lietuva turi panašią istorinę patirtį kaip Ukraina, Gruzija, Moldova, tačiau jau tapo Vakarų pasaulio dalimi, todėl gali padėti skleisti demokratijos idėjas Rytų Europoje, pasitelkdama savo patirtį ir regiono išmanymą.

Seimo Pirmininko V. Pranckiečio teigimu, JAV Kongreso parama ypač svarbi Ukrainai ginant savo valstybingumą ir užtikrinant demokratijos plėtrą.

Lietuva teikia Ukrainai finansinę paramą bei karinę techniką, taip pat padeda kovoti su korupcija.