Vakarų civilizacijos pabaiga

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/vakaru-civi... 2017-04-05 11:31:35, skaitė 2708, komentavo 0

Vakarų civilizacijos pabaiga

Mano požiūriu, Vakarų civilizacija jau pasibaigė. Šis procesas dar tęsis, tačiau būtent šiandien žinome apie prasidėjusią įvykių seką, kuri baigsis visiška Vakarų pasaulio vertybių ir jų skleidėjų išnykimu.

Vakarus sudaro du pagrindiniai įtakos poliai – ES ir JAV.

Europa

Situaciją su migrantais visi puikiausiai žino. Dabar papasakosiu, kaip klostysis įvykiai toliau.

Kad suprastume, kas bus toliau, reikia surasti silpniausią ES grandį krizėje su pabėgėliais. Ir šita grandis yra Prancūzija.

Maždaug nuo 2000 metų Prancūzijoje egzistuoja kvartalai, į kuriuos eiti policija nerekomenduoja. Nes nusikalstama ten praktiškai viskas ir policijai ten dirbti labai sunku. Dėl to 90% nusikaltimų netiriama.

Faktiškai tuose rajonuose veikia alternatyvi valdžia. Ten neveikia Prancūzijos įstatymai, o tai reiškia, kad faktiškai tos teritorijos Prancūzijai nebepriklauso.

Tas teritorijas galima įvardinti kaip radikalių nusikalstamų gaujų (RNG) anklavus. Ir laikui bėgant, RNG anklavų skaičius Prancūzijoje tiktai didėja.

Apskritai Prancūzijoje, kaip ir visoje Europoje dar nuo Hitlerio laiku, tuos, kurie ateina su kardu, kaip taisyklė, sutinka su gėlėmis. Dėl to analogiška situacija ne tik Prancūzijoje, bet ir visoje Europoje. Tiesiog Prancūzijoje šis procesas intensyviausias.

O dabar papasakosiu jums apie pabaigos pradžią. Štai ji:

Tai maištų Prancūzijoje žemėlapis. Kaip manote, kas už jų slypi?

Kažkas panašaus šiandien vyksta visoje Europoje, tik skirtingu intensyvumu. Kažkur RNG stoja į atvirą konfliktą su valdžia, o kažkur paprasčiausiai terorizuoja vietinius gyventojus totaliniais plėšimais, prievartavimais, narkotikais ir t.t.

Ir sustabdyti šio proceso jau niekas nebegali.

Netrukus sritys, kuriose RNG kaunasi su policija, pradės tiekti apmokytus kovotojus į sąlyginai ramias ES vietas. Ir tada taip atrodys praktiškai visa Europa, tiksliau, pati skaniausia jos dalis.

Dabar europiečiai bėga iš savo istorinių žemių, jei tik turi tokią galimybę.

Pats didžiausias RNG tankumas – Anglijoje. Ir ten greičiausiai bus apsieita be pogromų. Nes vien gražią dieną ps karalienę pasibels dama su chidžabu ir paprašys jos nešdintis iš musulmoniškos karalystės. Nes Anglijoje jau seniai nebereikalingi koviniai veiksmai, RNG ir taip ten sau viską leidžia. Kaip rodo praktika, net jeigu kokia nors gauja išprievartaus kelis tūkstančius vaikų, toks nusikaltimas negarantuoja, jog ji bus patraukta baudžiamojon atsakomybėn. Vieną gaują, tiesa, patraukė, tačiau tai tik lašas jūroje.

Yra, žinoma, nuomonė, kad vietiniai gyventojai taip paprastai nepasiduos. Tačiau, atvirai kalbant, šansų nugalėti jie neturi. Be to, vietiniai europiečiai sutinka priešus su gėlėmis, o ne su ginklu rankoje. Dėl to skeptiškai vertinu pilietinio karo perspektyvą. O europiečių pergalė tokiame kare, net jeigu jis kiltų – išvis iliuzija.

Žodžiu, laukite detalaus žemėlapio, apimančio visą Europą. Pakeisti nieko jau nebeįmanoma.

Amerika

Socialinė JAV struktūra atrodo tvirtesnė. Ten, žinoma, yra daug chroniškų ir aštrių socialinių konfliktų, tačiau kol yra pinigų, galima į tai nekreipti per daug dėmesio. Pinigai amerikiečiams, aišku, baigsis, tačiau ne greitai. Ir ne vien piniguose reikalas. Jiems ten viskas baigsis kur kas anksčiau ir greičiau.

Pastaruosius 50 metų, o gal ir ilgiau Amerika labai aktyviai naudojo propagandą. Jie melavo visur ir apie viską. Neduodami net menkiausio šanso objektyviems amerikiečių oponentų požiūriams pasiekti amerikiečių ausis. Jie sukūrė valstybinę sistemą, kurioje oligarchų nupirkta žiniasklaida formuoja visuomenės nuomonę, kuri lojali lygiai tokiai pačiai nupirktai valdžiai. Be to, prastas žinių lygis ir menki intelektualiniai sugebėjimai, būdingi pagrindinei tautos masei, labai palengvino šį uždavinį.

Per šiuos 50 metų amerikiečiai ne tik įsigudrino įžiebti karus ir paskleisti savo propagandą visame pasaulyje, bet ir padaryti daugybę klaikių nusikaltimų prieš savo pačių tautą.

Be to, žmonėms su geru išsilavinimu šitie nusikaltimai yra akivaizdūs. Tačiau pagrindinei amerikiečių masei jie nėra akivaizdūs. Dėl to amerikiečiai, o ir visi vakarai apskritai, taip bijo RT.

Pakanka paprasčiausiai papasakoti žmonėms teisybę per jų taip dievinamą televizorių ir žmonės išeis galabinti nuosavos valdžios ir savų oligarchų. Ir šito jau niekas nebegalės sustabdyti.

Ir esmė čia ta, kad visa tai jau pernelyg akivaizdu, pernelyg visiems suprantama ir pernelyg lengvai įgyvendinama realybėje. Amerika – tai milžiniška parako statinė, kurioje sėdi labai daug žmonių su degtukais ir dar viena didelė krūva liaudies su degtukais laksto aplink šitą statinę.

Dėl to manau, kad po to, kaiES pasieks pusiaukelę savo nuotykiuose su migrantais, Amerikos hegemonija smarkiai praras savo aktualumą. Ir po to labai daug žmonių užsimanys baigti su šiuo klausimu. Ir jie šį klausimą uždarys.

Amerikos visuomenė išeis įvesti tvarkos. O po to, kai tvarka bus įvesta socialiniai skauduliai įsiliepsnos ir gesinti jų nebus kam ir kuo. Tai bus Amerikos pabaiga.

Visa tai greičiausiai nutiks per artimiausius 25 metus.