Atnaujintas susitarimas dėl emigracijos būtų puiki dovana visiems Lietuvos gyventojams ir emigrantams

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/atnauj... 2017-03-26 18:46:27, skaitė 5335, komentavo 0

Atnaujintas susitarimas dėl emigracijos būtų puiki dovana visiems Lietuvos gyventojams ir emigrantams


Žaliųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. Nuotr. facebook.com

 

Žalieji valstiečiai kviečia atnaujinti nacionalinį parlamentinių partijų susitarimą dėl emigracijos ir inicijuoja naują šio dokumento pasirašymą.

„Nacionalinis parlamentinių partijų susitarimas dėl emigracijos buvo pasirašytas 2015 metais, tačiau, pasak LVŽS frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio, dabartiniai demografiniai iššūkiai reikalauja dar atsakingesnio požiūrio į šią problemą ir jos sprendimą“, - sakoma žaliųjų valstiečių pranešime visuomenei.

Atskleidžiama, kad „kaip suvaldyti demografinę krizę turi būti numatyta ilgalaikėje valstybės vystymo strategijoje“.

Pasak žaliųjų valstiečių, „nors jau ne viena valdžia tai bandė padaryti, tačiau apčiuopiamų rezultatų vis dar nėra“.

Paaiškėjo, kad yra tik neapčiuopiami rezultatai.

„Blogėjanti Lietuvos demografinė padėtis, nemažėjanti Lietuvos Respublikos piliečių emigracija daro neigiamą poveikį šalies ekonomikai ir socialinės apsaugos sistemai. Emigracija – nacionalinė lietuvių tautos problema, todėl būtina kurti sąlygas, skatinančias išvykusius sugrįžti, dirbti ir gyventi savoje šalyje“, - skelbiama pranešime.

Primenama, kad „šalies demografinės situacijos gerinimas ir emigracijos stabdymas buvo neatsiejama LVŽS rinkimų programos dalis, tam didelis dėmesys skiriamas ir patvirtintame Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plane“.

Skaičiuojama, kad per metus iš Lietuvos išvyksta virš 40 tūkst. gyventojų. Paskelbti naujausi „Eurostat“ skaičiai apie emigraciją ir galimą gyventojų skaičiaus sumažėjimą – 2080 metais Lietuvoje turėtų likti apie 1,65 mln. gyventojų.

„Dabartiniai emigracijos mastai lietuvių tautai gali turėti negrįžtamų ir pražūtingų pasekmių. Dėl emigracijos lietuviai praranda tapatybę, nyksta žmonių santykis su Tėvyne. Dėl to visos parlamentinės partijos privalo prisiimti atsakomybę ir ryžtingai prisidėti prie šios skaudžios problemos sprendimo. Emigracija yra iššūkis, kurį, nepaisant politinių pažiūrų ar įsitikinimų, visi bendromis jėgomis turime įveikti. Kviečiu kolegas pasirašyti susitarimą ir aktyviai prisijungti prie mūsų iniciatyvos“, - pasakė žaliųjų valstiečių lyderis R. Karbauskis.

Politikos mokslininkai prognozuoja, kad kai bus atnaujintas parlamentinių partijų susitarimas dėl emigracijos, situaciją ženkliai pasikeis ir žmonės taip nebėgs iš savo Tėvynės, kaip bėga dabar.

Tačiau, jei šis atnaujintas susitarimas nesuveiktų taip kaip planuojama, vėliau, po kelių metų tokį parlamentinių partijų susitarimą galima būtų vėl atnaujinti ir tada jau tikrai emigracijos srautai iš Lietuvos turėtų mažėti.

---
LDiena.lt: duodu nemokamą stebuklingą patarimą, kaip sustabdyti bėgančius iš laisvos nepriklausomos demokratiškos vakarietiškos klestinčios Lietuvos žmones:

- Reikia kad ponai sumažintų savo pelną ir dvigubai daugiau mokėtų savo samdiniams. VISKAS.

Visos kitos kalbos apie "priemones-chujemones" tai tik verbaliniai bezdalai.

Kas kalbėdamas apie emigracija nepasako, jog ponai, šikponiai, šūdponiai ir kiti vergvaldžiai privalo dvigubai daugiau skirti lėšų savo kumečių išlaikymui - yra paprasčiausias melagis ir makaronų ant ausų kabintojas.