Gabrielius Landsbergis siūlo spjaut į dvejojančius Vakarus ir remt Ukrainą

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/02/gabr... 2017-02-03 08:46:11, skaitė 3946, komentavo 0

Gabrielius Landsbergis siūlo spjaut į dvejojančius Vakarus ir remt Ukrainą

Gabrielius Landsbergis siūlo spjaut į dvejojančius Vakarus ir remt Ukrainą
Gabrielius Landsbergis | Facebook nuotrauka

TS-LKD partijos ir frakcijos Seime pirmininkas savo Facebook paskyroje pasiūlė pamąstyti (tiesa nepasakė kam, – matyt skaitytojams) ir pateikė debatų, dėl vidinių partijos rinkimų, išvadas (savas), kurias apibūdino trimis tezėmis, pasak jo, pateiktomis jo konkurentų būsimuose partijos rinkimuose, – tai draugauti su Karbauskiu, kovoti su liberalais (matyt turima omenyje korupcija) ir užsiimti populizmu. Tiesa, pats konservatorių (kol kas dar) pirmininkas neįvardina, ką pats vadina populizmu, nes šiandien pasaulyje ši sąvoka labai išskydo, praradusi savo pirminį apibrėžimą.

Toliau pretendentas į partijos pirmininkus, kol kas dar einantis pirmininko pareigas Gabrielius Landsbergis siūlo savo viziją partijai, originalumu toli lenkiančią visų konkurentų realius pasiūlymus, čia jau tenka pacituoti:

„Mano žinia – tęsti atsinaujinimą, tapti dar atviresne bendruomene su atvirais rinkimais, telkti partijos rėmėjus ir nepriklausomus kandidatus. Ir, žinoma, dirbti svarbiausius darbus Lietuvai – jau artimiausiu metu rengti nacionalinį susitarimą dėl švietimo.

Tapti tikra Tėvynės sąjunga. Sąjunga dėl Tėvynės.

Kaip matome, pasiūlymai tikrai originalūs, turintys didelę išliekamąją vertę ir neabejotinai pakels (jei pretendentas bus išrinktas) valstybę ant kur kas aukštesnio gerovės laiptelio, nei tas, ant kurio ji buvo iki šiol. Ir iki ašarų sugraudina viešas (ir keliantis kai kurių klausimų) partijos lyderio prisipažinimas, jog iki šiol Tėvynės Sąjunga nebuvo sąjunga dėl Tėvynės , o tik šiaip, kažkuo ir kažkur, kur jis toliau būti nebenori, nes nori paversti tai tikra Sąjunga dėl Tėvynės. Mes (visi skaitytojai) jam galime palinkėti geros kloties šiame nelengvame kelyje, kur jam bandys koją pakišt partiniai konkurentai besigviešiantys valdžios partijoje, ir bandantys prastumt savo viziją, kaip būsimą TS-LKD partijos politiką.

Toliau, įdomiau, nes būsimas partijos lyderis (jei bus išrinktas) ir dabar einantis partijos pirmininko pareigas Gabrielius Landsbergis savo pranešime pereina prie savarankiškos užsienio politikos ir dėsto apie nerimą, kuris jį apima matant JAV prezidento, Donaldo Trampo (Donald Trump) vykdomą užsienio politiką (neatsiklausus TS-LKD).

„Nes po skambučio Putinui“, – pasak Gabrieliaus, – „suaktyvėję karo veiksmai Ukrainoje, yra pirmas išbandymas (kitų išbandymų Gabrielius neprisimena, nes dar nebuvo gimęs) Vakarų bendruomenei. Gal jau taikytis su Putinu? Atsiimti paramą Ukrainai?“ – užduoda retorinius klausimus būsimas (jei bus išrinktas) TS-LKD lyderis. – ir tęsia toliau: „Klausimas ir Lietuvai, ir panašu, kad kol kas išbandymo neišlaikome. Ukrainos ambasadoriaus iškvietimas ir pamokymas, kad reikia nutraukti ugnį, yra gėdingas. Ukraina yra besiginančioji pusė. Tai turi būti išdeginta kiekvieno patrioto širdyje“, – jausmingai kreipiasi į patriotus jaunasis Landsbergis, tik nemini, kuriuos patriotus turi omenyje, – Lietuvos ar visgi tik ukrainiečius.

Ir toliau Gabrielius išdidžiai žengia žingsnį ir ištiesęs į priekį ranką, taria tvirtą žodį, nurodydamas bailiams kryptį:

„Jei vakarai pradės dvejoti, mes privalome likti Ukrainos pusėje. Privalome dar sykį aiškiai išreikšti paramą Ukrainai ir protestą Rusijai. Tai mažiausia, ką galime padaryti. Ukrainiečiai organizuoja referendumą dėl prisijungimo prie NATO – turime paremti šį Ukrainos žmonių siekį. Norisi tikėti, kad Lietuvos valdančiųjų stuburai ne guminiai. Greit pamatysime“.

Čia galima suprasti, kad Gabrielius siūlo Lietuvai išstoti iš Europos Sąjungos ir pačiai vykdyti savo užsienio politiką, neatsižvelgiant į baikščius Vakarus. Spjaunant į jų dotacijas ir paramą. Kitaip tariant siūlo pasiaukoti vardan Ukrainos.

Tikro patrioto (Ukrainos) ir būsimojo (jei bus išrinktas) lyderio kalba. Siūlančio paaukoti savo valstybės interesus vardan draugiškos valstybės interesų, net, jei dėl to nukentės jo paties Tėvynė ir jos piliečiai. Tikras Tėvynės Sąjungos, kokią nori sukurti, atstovas.

Finis