Bandoma sužinoti, kiek šiuo metu Lietuvoje veikia Rusijos slaptųjų tarnybų agentų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/bandom... 2017-01-30 08:49:49, skaitė 2603, komentavo 0

Bandoma sužinoti, kiek šiuo metu Lietuvoje veikia Rusijos slaptųjų tarnybų agentų


Prieš valstybę veikiantys priešiškų (Rusijos) šalių agentai gali atrodyti apgaulingai.

 

2010 m. Lietuvoje veikė apie 3000 Rusijos slaptųjų tarnybų agentų. Šie agentai buvo pasiruošę įgyvendinti strateginius Rusijos tikslus.

Galima atkreipti dėmesį, kad trys tūkstančiai – tai praktiškai pulko apimties taktinis karinis dalinys, kuris gali susidėti iš 2-5 batalionų. Kitaip tariant, tai labai rimtas taktinis kovinis vienetas.

Didžiausia Rusijos agentų koncentracija buvo energetikos ir susisiekimo sektoriuose. Taip pat intensyviai buvo okupuojamas okupuojamas smulkusis verslas ir informacinė erdvė.

Kadangi laikai neramūs ir Rusija bet kada galėti pradėti karinę intervenciją į Lietuvą, ekspertai.eu kreipiasi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Vytautą Baką, prašydami atsakyti į kelis klausimus.

• Kiek šiuo metu Lietuvoje veikia Rusijos slaptųjų agentų, ar jų padaugėjo, ar sumažėjo, palyginus su 2010 m.?

• Kokiuose sektoriuose Rusijos agentų koncentracija šiuo metu didžiausia?

• Kiek stipriai iki šios dienos Rusijos agentams pavyko okupuoti smulkųjį verslą ir informacinę erdvę?

• Ar tai, kad prieš metus iš Lietuvos rinkos gamtinių dujų rinkos beveik išstumtas „Gazprom“, kuris šiemet vėl atsirieks didesnę jos dalį, yra Lietuvoje veikiančių Rusijos slaptųjų tarnybų agentų darbas, ar tai tiesiog paprasčiausias verslas, visiškai nesusijęs su Rusijos slaptaisiais agentais?

• Kokios priežastys lemia, kad iki šiol neatskleistas nei vienas rimtas teroristinės Rusijos valstybės agentūrinis tinklas?