Ar esate matę biurokratą, kuris muštųsi po įvykusios nelaimės į krūtinę ir šauktų: "Esu kaltas, nekompetetingas ir aplaidus"?

Autorius: Milda Bartašiūnaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/milda... 2017-01-28 00:39:30, skaitė 3817, komentavo 0

Ar esate matę biurokratą, kuris muštųsi po įvykusios nelaimės į krūtinę ir šauktų:


Profesionalus presstitutas Jogaila Morkūnas atidirbinėja vaikų prekybą organizuojančiai tarptautinei mafijai, šmeiždamas Lietuvos Seimo narius ir platindamas melagingą informaciją internete

Šiandien vėl viešoje erdvėje buvo spekuliuojama žiauria smurto prieš vaiką istorija. Vėl buvo pajungtos stambiakalibrės propagandos pajėgos, siekiančios įtikinti visuomenę, kad vos tik bus priimtas naujas vaikų teisių įstatymas - šalyje tą pačią dieną išnyks smurtautojai, žudikai, padugnės ir kitos atmatos, vadinančios save tėvais.
Eiliniai biurokratai elementariai nesugeba susitvarkyti su jau esamom, giliai įsišaknijusiom problemom. Galiojantys įstatymai leidžia paimti vaiką iš šeimos, jeigu jo sveikatai ar gyvybei gręsia pavojus. Tačiau kur kas lengviau yra kaltinti kitus, aplinkybes, bet tik ne save. Ar esate matę biurokratą, kuris muštųsi po įvykusios nelaimės į krūtinę ir šauktų: "Esu kaltas, nekompetetingas ir aplaidus"?

Ir aš nemačiau.

Ne įstatymai stabdo asmenį nepadaryti nusikaltimo. O žmogiškumas, kuris yra arba ne žmoguje.

Žmogus, kuris auga tarp vilkų ir bėgios keturiomis, ir kasys paausį su koja, ir kandžiosis, ir kauks mėnulio pilnačiai užėjus. Gali tokiam prirašyti tūkstantį įstatymų ar elgesio normų - jam bus dzin.

Žmogus, kuris auga tarp nežmonių, taip pat žmogumi netaps.

Šiandien buvau iškviesta pas tyrėją Trakų policijoje. Pasikalbėjom. Pagrindinė bėda - alkašai. Kaimai - beviltiškoje padėtyje. Tyrėja tiesiai šviesiai pasakė, kad į kurią trobą benueitum - tai vienas, tai kitas, tai abu "gatavi"...

Antra pagal paplitimą bėda - vyrai muša savo moteris. Bet juk įstatymas, draudžiantis smurtauti prieš šeimos narį yra. Yra ir sankcijos už tai. Bet problema nuo to nemažėja!

Šiandien dunduliukai dalinasi štai šia suvestine su Seimo nariais, kurie, mol, nori ir nenori nutraukti smurto prieš vaikus. Leiskite šitą plakatą pavadinsiu kitaip, prieš jūsų akis parlamentarai, kurie skaito įstatymo projektą ir neskaito. Arba, tiksliau, nesuvokia, ką skaito.

Padėkokime, palaikykime juos. FB komentaru, asmenine žinute ar laišku. Jiems mūsų palaikymo dabar labai reikia. Iš anksto dėkoju.