Pretendentas į Prancūzijos prezidento postą Vensanas Pejonas, žydas iš motinos, sulygino musulmonų padėtį su Holokaustu

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-01-10 08:45:45, skaitė 2717, komentavo 0

Pretendentas į Prancūzijos prezidento postą Vensanas Pejonas, žydas iš motinos, sulygino musulmonų padėtį su Holokaustu

Pretendentas į Prancūzijos prezidento postą Vensanas Pejonas, žydas iš motinos, sulygino musulmonų padėtį su Holokaustu

Izraelio portalas newsru.co.il paraneša, kad Prancūzijos žydų bendruomenė apkaltino žydą pagal motiną, pretendentą į Prancūzijos prezidento postą nuo Socialistų partijos Vensaną Pejoną tuo, kad jis palaiko Holokausto neigimą, nes išvedė paralelę tarp musulmonų persekiojimo Prancūzijoje ir žvėriškumų, kuriuos vykdė nacistai su žydais karo metu.

Buvęs Prancūzijos švietimo ministras Vensanas Pejonas praeitą antradienį interviu televizijos kanalui France 2, atsakydamas į klausimą dėl valstybės ir religijos santykio, pasakė:

„Prieš keturiasdešimt metų žydus vertė prisisiūti ant drabužių geltonas žvaigždes. Šiandien vietinius musulmonus dažnai aprašo kaip radikalius islamistus. Skaitau tai visiškai nepriimtinu“.

Prancūzijos žydų organizacijų taryba (CRIF) padarė šiuo klausimu oficialų pareiškimą, kuriame Pejonas kaltinamas bandymu peržiūrėti istoriją.

CRIF priminė, kad nepatogumus, kuriuos patiria musulmonai, yra, šventvagiška lyginti su „deportacija 75.000 Prancūzijos žydų į mirties stovyklas, jų turto konfiskavimu ir orumo žeminimu su geltonomis žvaigždėmis ir kitais nacistų slopinimo instrumentais“.

Vensanas Pejonas, Europos parlamento narys, 2012-2014 metais Prancūzijos švietimo ministras, praėjusių metų gruodžio mėnesį paskelbė apie ketinimą dalyvauti Prancūzijos prezidento rinkimuose. Jis ketina šiame poste pakeisti Fransua Olandą, patį nepopuliariausią prezidentą per visą šios šalies istoriją, irgi deleguotą Socialistų partijos.

Pejonas anksčiau yra pasirašęs ultra kairiojo judėjimo Jcall peticiją, kuri reikalauja sukurti palestiniečių valstybę, o taip pat pasmerkė draudimą nešioti burkas, kuris Prancūzijoje buvo įvestas praeitą vasarą.

Politikas retai kalba apie savo žydišką kilmę, tačiau portalo newsru.co.il žurnalistai išsiaiškino kad 2009 metais Pejonas pažymėjo Elijo sūnaus bar-micą vienoje Paryžiaus sinagogoje. Jo antras sūnus, Isakas, yra vedęs žurnalistę Natali Bensael, kuri rašo apie antisemitizmo problemas.