Migrantų krizė Italijoje: tūkstančiai moterų iš Nigerijos verčiamos dirbti prostitutėmis

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2016-12-09 22:43:11, skaitė 5767, komentavo 0

Migrantų krizė Italijoje: tūkstančiai moterų iš Nigerijos verčiamos dirbti prostitutėmis

Migrantų krizė Italijoje: tūkstančiai moterų iš Nigerijos verčiamos dirbti prostitutėmis

Libijos į Italiją sukėlė žymiai didesnę žalą, negu gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, rašoma portale Breitbart. Tūkstančiai moterų iš Nigerijos nusikaltėlių yra verčiamos Italijoje dirbti prostitutėmis. Italijoje veikia gerai organizuota Nigerijos mafija, kuri užsiima moterų pervežimu ir jų išnaudojimu Italijoje.

 

Iki 2016 metų gruodžio 1 dienos į Italiją buvo atvežta 172000 nelegalių migrantų iš Afrikos. Dauguma - jauni vyrai. Tai visų laikų rekordas. Nelegalų transportu užsiima ES šalių pakrančių apsaugos tarnybos ir nevyriausybinės organizacijos, kurios surenka nelegalus Libijos pakrantėje ir transportuoja į Italijos uostus. Tarp atvežamų į Italija afrikiečių 21 procentą sudaro nigeriečiai. Dauguma tarp nigeriečių yra moterys. Šiuo metu kas antra prostitutė Italijoje yra būtent nigerietė.

Oficialus Nigerijos atstovas organizacijoje kovai su prekyba žmonėmis NAPTIP Arinze Orakwe pasakė, kad Nigerijoje propagandos yra suformuota visuomenės nuomonė taip, kad „gatvės Europoje yra grįstos auksu“.

24 metų nigerietė Glorija Erobaga papasakojo, kad jai buvo pažadėtas „sąžiningas darbas“ Italijoje. Jos žodžiais, nusikaltėliai iš jos nuolatos atiminėja pinigus, o tos merginos, kurios nesumoka, yra nužudomos. „Aš žinau nigerietes Italijoje, kurios buvo nužudytos, supjaustytos ir sumestos į juodus maišus šiukšlėms, kaip šiukšlės“, - pasakė ji.

Kaip praneša Italijos spauda, Nigerijos prekeiviai narkotikais veža merginas į Libiją, o iš ten jūra į Italiją. Per paskutinius dvejus metus buvo atvežta daugiau negu 12000 moterų. Keturios iš penkių tapo prostitutėmis.

Prieš išvykdamos iš Libijos nigerietės pasirašo sutartis ir įsipareigoja pervežėjams grąžinti iki 30000 dolerių, kuriuos gali grąžinti tik per kelis darbo metus. Dauguma jų būna susaistomos Vudu ritualais ir tiki, kad jos ir jų giminės gali susirgti ir net mirti, jeigu nevykdys susitarimo arba praneš policijai.

Žmonės, kurie agituoja už afrikiečių pervežimą į Europą, užsiima žmonių „gelbėjimu“ ir pervežimu, dažnai net nesupranta, kad savo veikla prisideda prie prekybos žmonėmis ir tampa nusikaltimo bendrininkais, bei paverčia tūkstančius moterų prostitutėmis, rašoma Breitbart.