Rusijos pensininkams badas – kasdienybė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rusijo... 2016-11-27 17:11:53, skaitė 1296, komentavo 0

Rusijos pensininkams badas – kasdienybė


Badaujantys Rusijos pensininkai gali tik pasvajoti apie sriubos lėkštę, kokią Lietuvoje vargšams pilsto buvę ir esami prezidentai bei kiti aukšti šalies pareigūnai. Nuotr. maltieciai.lt

 

Rusijos naujienų švyturys, nepriklausomas portalas delfi.lt pranešė, kad „vyriausiai Rusijos kartai, vadinamai karo vaikais, gresia skurdas“.

Nurodoma, kad „300 000 gyventojų turinčio Oriolo pensininkams, kaip ir daugiau nei 40 mln. pensininkų visoje Rusijoje, nelengva“.

„Per trejus metus rublis nuvertėjo daugiau nei perpus, kainos padidėjo, o pensijas vėluojama išmokėti. Vidutinė pensija yra 182 eurai“, - rašoma straipsnyje „Balansuoja ties išlikimo riba: Rusijos karo vaikų realybė sukrečia“.

Informuojama, kad „atėmus 4 000 rublių už dujas ir vandenį, lieka po 280 rublių (4 eurai) per dieną maistui“.

„Daugiau vargiai kam užtenka“, - skelbiama apžvalgoje.

Liudininkai teigia, kad žmonėms svarbiausia nesusirgti, nes jei gydymui prireiks vaistų, jokios pensijos senoliams nepakaks, jos pakanka tik tam, kad nenumirtų iš bado.

„Jei susimoki už komunalines paslaugas ir nusiperki maisto. Socialinį gyvenimą ar kavines tenka pamiršti. (Pensijos) pakanka tik sėdėti namuose“, - liūdni liudininkės konstatuojami faktai viešinami straipsnyje.

Apžvalgos autorius taip pat atskleidžia, kad „vasarą dauguma sodina, ravi daržus užmiesčio sodybose“.