Užgrūdinti Lietuvos karininkai konsultuoja neturinčių patirties ir priemonių Vakarų strateginius partnerius

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/uzgrud... 2016-11-21 08:53:38, skaitė 2710, komentavo 0

Užgrūdinti Lietuvos karininkai konsultuoja neturinčių patirties ir priemonių Vakarų strateginius partnerius


Rusijos propaganda ir hibridokvadroturbo priemonės veikia taip stipriai, kad net Jungtinėse Amerikos Valstijose visai neseniai naujuoju prezidentu buvo išrinktas Vladimiro Putino remiamas skandalingas populistas Donaldas Trampas (Donald Trump).

 

Nepriklausomas portalas delfi.lt skelbia, kad „prieš kelis dešimtmečius buvo įprasta, kad atkurtai Lietuvos kariuomenei vystytis padėjo sąjungininkės, tarp jų ir Jungtinė Karalystė, kurios kariuomenė padėjo rengti lietuvių karius“.

„Dabar viskas apsivertė aukštyn kojomis – su XXI a. grėsmėmis britus kovoti moko būtent Lietuvos kariuomenės specialistai“, - rašoma straipsnyje „Šiai kovai su Kremliumi gali paruošti tik lietuviai: Europai dar reikės daug ko išmokti“.

Informuojama, kad „informaciniame kare nuolatines atakas patirianti Lietuva žiniomis, patirtimi ir taikomomis priemonėmis gerokai lenkia daugelį savo sąjungininkų NATO puse lūpų vis dažniau pripažįstama Aljanse“.

Kremliaus naudojamos hibridoturbuliacinio karo priemonės „Vakaruose kelia vis didesnį sąmyšį“.

Paaiškėjo, kad „sąjungininkų kariškiai ne visada geba atpažinti grėsmes, neturi patirties ir priemonių, kaip kovoti su atvirai priešiška propaganda“.

Būten dėl aukščiau minėtų priežasčių „konsultuoti britų karius buvo pakviesti kovoje su Rusijos „minkštąja galia“ jau užgrūdinti Lietuvos karininkai iš Strateginės komunikacijos departamento“.