B. al Asadas: JAV naudoja terorizmo kortą, kad pateisintų savo dominavimą pasaulyje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/bal-as... 2016-10-14 13:26:36, skaitė 3067, komentavo 0

B. al Asadas: JAV naudoja terorizmo kortą, kad pateisintų savo dominavimą pasaulyje

Pasak Sirijos prezidento Bašaro al Asado (Bashar al-Assad), spalio 12 d. davusio išskirtinį interviu Rusijos dienraščiui Komsomolskaja pravda, konfliktas Sirijoje yra vienas pagrindinių Vašingtono tikslų, kad įtvirtintų savo globalią hegemoniją. Jo teigimu, teroristus Sirijoje kaip ginklą naudoja JAV ir sąjungininkės arabų šalys, kad kontroliuotų regioną, susilpnintų Iraną.

Sirijos vadovo manymu, Vakarai, o ypač JAV taip niekada ir nebaigė Šaltojo karo ir tebenori dominuoti pasaulyje, eskaluoja Trečiojo pasaulinio karo galimybę. B. al Asado teigimu, JAV naudoja terorizmo kortą, kad pateisintų savo dominavimą pasaulyje, niekam neleidžia būti amerikiečių partneriais politinėje ar tarptautinėje arenoje.

Teroristai buvo sukurti JAV, kaip tai buvo daroma dar Afganistano kare prieš tris dešimtmečius. Teroristai išplito pasaulyje nuvertus Sadamo Huseino (Saddam Hussein) režimą Irake ir išplatinus ekstremistinę Saudo Arabijos vahabitų džihadistų versiją kaip neva vienintelę islamo rūšį: Mes visi žinome, kad daugelis tų teroristų priklauso ne kokiam nors politiniam judėjimui, jiems ideologija nerūpi, išskyrus vahabistinę ideologiją, ir tai yra Al Qaeda, Daesh, al-Nusra, Ahrar al-Sham ir kitos organizacijos.

Šiuo metu mūšis su teroristais sukoncentruotas jų centrine būstine tapusiame Alepo mieste. B. al Asadas darsyk paneigė JAV metamus kaltinimus, kad Sirija ir Rusija bombarduoja vadinamuosius nuosaikiniuosius sukilėlius. Sirijos prezidentas pabrėžė, kad bet kas, kas yra su ginklu, yra teroristas, ir nėra jokios opozicijos, nuosaikiųjų sukilėlių: Opozicija yra politinis, ne karinis terminas. O vadinamieji sukilėliai tiesiog žudo žmones.

Pasak B. al Asado, Alepą kontroliuoja teroristinės grupuotės al-Nusra atstovai. Deja, pabrėžė jis, vietoje to, kad parodytų, koks siaubas vyksta teroristų naikinamame Alepe, Vakarų žiniasklaida teroristus rodo kaip gerus žmones, kurie padeda ir suaugusiems, ir vaikams.

Vienintelis būdas sustabdyti terorizmą, mano Sirijos vadovas, yra visų teroristų sunaikinimas, o ilgalaikėje perspektyvoje būtina išnaikinti džihadistinę ideologiją: Jei nori apsaugoti savo piliečius, privalai teroristus žudyti, nes jie nėra pasirengę dialogui, ir tam dialogui laiko nėra.

Šaltinis: kompravda.eu