Pabėgėliai laiko vokietes šliundromis

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/pabegeliai-... 2016-09-10 00:18:34, skaitė 2492, komentavo 0

Pabėgėliai laiko vokietes šliundromis

Konservatyvus tyrimų centras Gatestone Institute paskelbė tyrimą apie vieną nemaloniausių Vokietijos migracinės politikos pasekmių.

Turimais viešoje spaudoje duomenimis, išprievartavimų, kuriuos daro migrantai, krizė išplito jau 16-oje Vokietijos federalinių žemių. Vokietija atsidūrė užburtame rate: daugumos prievartautojų surasti nesiseka, o tiems, kuriuos pagauna, skelbiami nepaprastai švelnūs nuosprendžiai.

Andre Šulco, Vokietijos kriminalinės policijos asociacijos vadovo, duomenimis, policija nieko nežino apie maždaug 90% seksualinių nusikaltimų, kadangi aukos nesikreipia su pareiškimais. Iki įsigaliojant liepos 7 dienos įstatymui „Ne reiškia Ne“, išprievartavimu vokiečių įstatymai laikė seksualinį aktą, kai moteris pasipriešino ir tai galima įrodyti teisme.

Visų blogiausia – egzistuoja griežtos iš viršaus nuleistos instrukcijos nepranešti apie nusikaltimus, kuriuos padarė pabėgėliai.

Krizė staigiai paaštrėjo 2016 vasarą. Kaip įspėjo vokiečių policija, situacija gresia tapti nekontroliuojama po to, kai migrantai iš patriarchalinių bendruomenių susidūrė su lengvai apsirengusiomis moterimis.

Basemas Tibis, vienas pagrindinių islamo specialistų Vokietijoje, pagal kilmę siras, įspėjo, kuo baigsis „atvirų durų politika“, kurią vykdo kanclerė. Jis nurodė, kad Sirijos ir Artimųjų Rytų kultūroje seksualinė prievarta prieš moteris yra karo vedimo priemonė.

Tibis teigia: „Moters išprievartavimas – tai karo metodas Sirijoje. Jį naudoja visos kariaujančios pusės. Pabėgėliai atvažiuoja čionai iš tos kultūros ir jiems – visi ne pabėgėliai yra potencialios aukos. Jeigu tokie vyrai negauna, ko nori, jie pradeda niršti. Rytuose, kad pažemintum vyrą, priimta išprievartauti jo žmoną. Manau, Kelne jauni musulmonai vyrai norėjo pažeminti vokietes moteris, o už šio pažeminimo slypi troškimas pažeminti vokiečius vyrus“. Tibis kalba apie tai, kad jam kelia siaubą „svetingumo kultūra“, kurią propaguoja dabartinė šalies valdžia. Jo požiūriu, kalba eina apie „atvirkštinį nacizmą“. Detaliai Tibio idėjos išdėstytos leidinyje „Sirijos profesorius: Pabėgėliai laiko vokietes šliundromis“.

Liepos mėnesį įvykdyta šimtai seksualinio pobūdžio atakų. Jauniausiai aukai – 9 metai, pačiai vyriausiai – 79. Atakos vyko paplūdimiuose, diskotekose, kapinėse, dviračių takeliuose, daržovių parduotuvėse, taksi, prekybos centruose, muzikos festivaliuose, požeminiuose garažuose, baseinuose, viešuose tualetuose.

Mažiausiai 24 moterys tapo seksualinių atakų aukomis per Breminale muzikos festivalį Bremene. Analogiškos atakos vyko per muzikos festivalius Ašheime, Gerolchofene, Losburge, Liutzenburge, Roitlingene, Sinshaime ir Volfhagene.

Liepą moteris ir vaikus atakavo baseinuose mažiausiai 15-oje Vokietijos miestų.

Visais atvejais Vokietijos valdžia stengėsi tuojau pat sumenkinti nusikaltimų reikšmę, kad nekiltų antiimigracinių nuotaikų. Nusikaltimus vaizdavo kaip „izoliuotus incidentus“, o ne kaip nacionalinę problemą. Apie incidentus, kaip taisyklė, praneša tik vietinė žiniasklaida.

Tik trimis atvejais apie išprievartavimus pranešė nacionalinė spauda. Tarp jų: 79 metų amžiaus senelių prieglaudos gyventojos išprievartavimas Ibenburene. Moteris atėjo į kapines ir ant mirusios sesers kapo ją išprievartavo pabėgėlis iš Eritrėjos. Prievartautoją vargu ar deportuos, kadangi jis laikomas pabėgėliu iš karo veiksmų zonos. Taip pat pranešė apie tai, kad viena iš seksualinių atakų Kelne auka pastojo po išprievartavimo per Naujuosius metus. Trečias atvejis – išprievartavimas Manheime, auka tapo jauna „žaliųjų“ organizacijos politikė Selina Goren. Ši iš pradžių mėgino nuslėpti informaciją, kad ją išprievartavo trys migrantai – kad nebūtų išpūstos antiimigracinės nuotaikos.

Vokiečių spauda ir policija pasekė Goren pavyzdžiu, kad apgintų prievartautojus. Vokiečių naujakalbė vadina juos „pietiečiais“, „tamsiaodžiais žmonėmis“ ar „tamsiaodžiais pietiečiais“.

Pagal oficialią statistiką, tik apie vieną iš dešimties išprievartavimų Vokietijoje sužino valdžia ir tik 8% procesų dėl išprievartavimų baigiasi kaltinamaisiais nuosprendžiais.

Laikraštis Die Welt praneša, kad informacijos apie nusikaltimus, kuriuos atlieka migrantai, slėpimas yra „visuotinis Vokietijos fenomenas“. Raineris Vendtas, Policininkų sąjungos vadovas, teigia: „Kiekvienam policijos karininkui aišku, kad jis turi atitikti konkrečius politinius lūkesčius. Geriau nutylėti apie nusikaltimus, atliktus migrantų – ir jūs nesuklysite“.

Žurnalas Focus rašo apie tai, kad federalinė antidiskriminacinė agentūra darė spaudimą Šiaurės Reino Vestfalijos žemės valdžiai, kad iš federalinių dokumentų būtų pašalinti žodžiai apie „Šiaurės Afrikos kriminalines grupes“. Agentūros memorandume rašoma: „Egzistuoja grėsmė, kad visi žmonės, kilę iš šio regiono, taps įtariamaisiais“. Regiono administracija pašalino „įžeidžiamą“ apibūdinimą iš pranešimo spaudai, pareiškusi, kad „negalima atmesti, jog mūsų formuluotė gali būti neteisingai suprasta kaip diskriminacinis pareiškimas“.

Laikraštis Bild pateikia aukšto rango policijos pareigūno iš Frankfurto žodžius: „Egzistuoja griežtos instrukcijos, nuleistos iš pačių viršūnių – nepranešti apie pabėgėlių atliekamus nusikaltimus. Tik į tiesiogines spaudos atstovų užklausas gali būti duoti atsakymai. Tai neįtikėtina – apie konkrečią nusikaltėlių grupę paprasčiausiai uždrausta kalbėti ir informacija apie juos klasifikuojama kaip konfidenciali“.