Teroras Europoje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.ru/20... 2016-09-07 20:11:38, skaitė 2998, komentavo 0

Teroras Europoje

Teroristai norėjo susprogdinti Paryžiaus katedrą
 
Šiandien pranešta, kad greta Paryžiaus Dievo motinos katedros sekmadienį buvo aptiktas automobilis su penkiais dujų balionais. 
 
Manoma, kad buvo planuojama susprogdinti šį Paryžiaus simbolį ir vieną iš lankomiausių vietų. Pranešama, kad sulaikyti du įtariamieji.
 
Breirbart pranešė, kad sekmadienį automobilis Pežo 607 buvo rastas, su įjungtu avariniu signalu, netoli katedros esančiame skersgatvyje.
 
Automobilio šeimininkas ir keleivis, kuris buvo gerai žinomas policijai, buvo antradienį antiteroristinės tarnybos areštuoti.
 
Prancūzijoje iki metų pabaigos galioja neparastoji padėtis, kuri buvo paskelbta po teroro akto Paryžiuje (130 žuvusių) ir pratęsta po teroro akto Nicoje (87 žuvusieji).
 
Manoma, kad sprogimas būtų sunaikinęs šio architektūros šedevro, kurį per metus aplanko 13 milijonų turistų, išorės puošybos elementus ir vitražus.
 
Yra žinoma, kad 700 Prancūzijoje gyvenančių teroristų buvo išvykę į Siriją kariauti teroristinės organizacijos „Islamo v“ pusėje. Keista, bet Prancūzijos valdžia nesiima jokių veiksmų prieš šiuos teroristus, juos toleruoja.

 

 

Molenbeke pasikėsinta į policininkų gyvybę
 
Kaip pranešė Breitbart du pėsti policininkai patruliavo Molenbeko rajone, kur juos šiandien atakavo nusikaltėlis ginkluotas peiliu. Policininkus išgelbėjo neperšaunamos liemenės. Nusikaltėlis pabėgo, bet buvo sulaikytas kitos grupės policininkų, kurie buvo netoli nuo įvyko vietos. Pranešama, kad užpuolikas Belgijoje buvo nelegaliai.
 
 
Molenbeko rajonas tapo islamo radikalizmo ir salafitų ekstremizmo sinonimu, būtent ten gyveno didesnė dalis Paryžiaus ir Briuselio teroro aktų vykdytojų.