Merkel svečiai atsisako dirbti

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/merkel-svec... 2016-08-20 03:36:47, skaitė 2649, komentavo 0

Merkel svečiai atsisako dirbti

Merkel į Vokietiją pakviesti pabėgėliai tvirtina, kad yra „Merkel svečiai“, kad juos 2015 metais pati Merkel pakvietė į Vokietiją pasisvečiuoti, „o kur matyta, kad svečius verstų dirbti?“ Apie šį tikrą įvykį ir kitus Waldenburgo miesto mero Bernd Pohlers patirtus išgyvenimus papasakojo vokiečių portalas OE 24.

German-Chancellor-Angela-Merkel-poses-for-a-selfie-with-a-migrant-from-Syria-after-she-visited-the-AWO-Refugium-Askanierring-shelter-for-migrants-Getty-640x480

Vokietijos Statistikos žinyba pranešė, kad 2015 metais į Vokietiją atvyko 2.14 milijonai žmonių. Bild duomenimis, prieglobsčio prašytojų išsilavinimas yra nepatenkinamas. Dauguma pabėgėlių tinka tiktai pagalbiniams darbams, pažymėjo ataskaitoje Federalinė darbo žinyba. Jos duomenimis, iš 297 tūkstančių pabėgėlių, kurie iki 2016 metų birželio pabaigos užsiregistravo darbo biržoje, beveik 74 procentai neturi jokio profesinio išsilavinimo. Beveik 58 procentai tinka tik pagalbiniam darbui, ir tiktai kas ketvirtas turi pilną vidurinį išsilavinimą. Kvalifikuotam darbui tinka tiktai 4 procentai pabėgėlių iš užsiregistravusių darbo biržoje (2).

Kitas tyrimas, kurio rezultatai buvo paskelbti liepos pradžioje, parodė, kad stambiausios VFR įmonės praktiškai nepriima į darbą pabėgėlių. 30 stambiausių kompanijų, kurios kotiruojamos DAX biržos indeksu, pranešė laikraščiui Frankfurter Allgemeine Zeitung, kad į darbą priėmė 54 pabėgėlius. Prieš kelias dienas Merkel buvo sukvietusi „ant kilimo“ jų atstovus ir reikalavo taisyti padėtį, įdarbinti kuo daugiau pabėgėlių.

Tik kaip tu žmogų priversi dirbti, jei jis dirbti atsisako, jei jis yra Vokietijos kanclerės Angelos Merkel svečias!

Tai nutiko Saksonijos mieste Waldenburg, kurio meras Bernd Pohlers, toks vokiškas darboholikas nuo prigimties, sugalvojo tuos pabėgėlius įdarbinti.

Meras jo mieste įsikūrusioje pabėgėlių prieglaudoje nuobodžiaujantiems be darbo, kaip jis galvojo, pabėgėliams įkūrė 7 darbo vietas, po 20 darbo valandų per savaitę. Tik „jo giliam nusivylimui“, kaip rašo portalas OE24, pabėgėliai jo pasiūlymą atmetė, „nes jie yra Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, kuri juos praėjusiais metai pakvietė į Vokietiją, svečiai.“

„Šie žmonės tvirtino, kad jie yra ponios Merkel svečiai, o svečiai neturi dirbti“, - pasakojo miesto meras Pohlers. Federalinė Vokietijos valdžia už pabėgėlių darbą apmoka po 1 eurą už valandą, meras iš miesto biudžeto dar žadėjo pridėti tiek, kad išeitų po 8,5 euro už valandą, t. y. žadėjo mokėti minimalų valandinį darbo apmokėjimą Vokietijoje, kad tik pabėgėliai turėtų papildomų pinigų savo reikmėms. Pasiūlymas, kaip minėjome aukščiau, mero nuostabai buvo atmestas. Merkel svečiai atsisakė dirbti.

OE24 rašo, kad „kai kurie valdininkai tvirtina, kad migrantai turės teigiamą įtaką ekonomikai, bet ekonomistai ginčijasi ir tvirtina, kad tai turės priešingą efektą“. „Stambių korporacijų atstovai tvirtina, kad net jei migrantai turi sudėtingų profesijų įgūdžių, jie neturi elementarių vokiečių kalbos žinių, todėl negali užimti siūlomų darbo vietų.“

„Daugelis migrantų pareiškė norą dirbti Vokietijoje, bet kiti pasinaudojo vokiečių vaišingumu, kad vykdyti nusikaltimus ir gyventi prabangų gyvenimą, kurio jie negalėjo sau leisti tėvynėje“, - rašoma vokiečių portale OE24.