„Die Zeit“: NATO pratybos „Anakonda“ Maskvą nuramino, o ne išgąsdino

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/die-zeit-na... 2016-07-12 09:30:24, skaitė 5104, komentavo 0

„Die Zeit“: NATO pratybos „Anakonda“ Maskvą nuramino, o ne išgąsdino

Vokiečių leidinys pažymi, kad NATO – tai „nacionalinių ir techninių salelių suma“, ir aljansas taip ir neišmoko veikti kaip viena komanda, nusileisdamas šiuo atžvilgiu Rusijai.

„Tie garsai, kuriuos aljansas skleidė per karinius manevrus Lenkijoje, priminė greičiau apgailėtiną girgždesį. Tiek politine, tiek karine prasme NATO pažadas ateiti į pagalbą bet kuriam bloko nariui atrodo labai netvirtas“. Leidinys pažymi, kad „rusų kariniai ekspertai padarytų malonę aljansui, jeigu traktuotų „Anakondą“ kaip grėsmę.

Die Zeit pateikia šia proga amerikiečių tyrimo centro RAND Corporation prognozę. Ekspertai yra tikri, kad pamėginus duoti atkirtį Rusijos armijai Pabaltijyje, ištiks katastrofa: „NATO pėstininkai nesugebės net atsitraukti. Jie bus sunaikinti vietoje“.

Voekiečių laikraštis pažymi, kad JAV sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Benas Hodžesas ir kiti NATO atstovai neginčija išvadų, kurias padarė amerikiečių analitikai, be to, Hodžesas labiausiai sunerimęs dėl komunikacijų sistemos: „Nei radijo ryšys, nei elektroninis paštas nėra saugūs. Aš remiuosi tuo, kad visus pranešimus, kuriuos aš siunčiu, skaito dar kažkas“.

O juk bet koks, net su karo reikalais nesusijęs žmogus supranta, kaip tai svarbu. Stipri Rusijos armija patyrė Lenkijoje 1914-1915 metais ne vieną pralaimėjimą dėl to, kad vokiečiai ir austrai perimdavo ir skaitė įsakymus ir pranešimus. O žymusis „stebuklas prie Vyslos“ kai nuo Rusijos Imperijos atsiskyrusios Lenkijos armija sustabdė Raudonosios armijos puolimą tapo įmanomu visų pirma dėl to, kad lenkai nulaužė bolševikų karinį kodą ir žinojo viską, ką jie daro.