Partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) ir Austrijos laisvės partija (FPÖ) duos bendrą atsaką tautų perkraustymo politikai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/partijos-al... 2016-06-12 13:14:29, skaitė 1876, komentavo 0

Partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) ir Austrijos laisvės partija (FPÖ) duos bendrą atsaką tautų perkraustymo politikai

Penktadienį Bavarijos Alpėse, netoli kurorto Garmisch-Partenkirchen esančioje Zugspitze viršukalnėje susitikę Vokietijos AfD ir Austrijos FPÖ dešiniųjų partijų lyderiai susitarė dėl bendro atsako „tautų perkraustymo politikai“, bendradarbiavimo Europos Parlamente, aptarė kitus giminingų partijų bendradarbiavimo klausimus. Apie tai šiandien rašoma didžiausiame austrų dienraštyje Krone.

Chemijos daktarė, trijų vaikų mama AfD pirmininkė Frauke Petry, kurios partija šiais metais tapo trečia pagal populiarumą Vokietijos partija, buvo geros nuotaikos. Jos partija su kiekviena diena tampa vis populiaresne Vokietijoje, tuo tarpu jos politinė priešininkė Angela Merkel netenka vokiečių palaikymo. To priežastis – Merkel „atvirų durų politika“, sukėlusi neregėtą migracijos krizę ir socialinę įtampą Vokietijoje.

Frauke Petry svečias –  pirmininkas Heinz-Christian Strache, birželio 8 dieną pateikęs Austrijos Konstituciniam teismui skundą dėl sufalsifikuotų Austrijos prezidento rinkimų, kurių antrame ture dalyvavo FPÖ atstovas Herbertas Hoferis. Į Bavariją jis atvyko po vakarykščio susitikimo su Prancūzijos partijos „Nacionalinis Frontas“ lydere Marine Le Pen.

Heinz-Christian Strache pasakė: „Norime stiprinti bendradarbiavimą darbo grupėse. Mes abu už federalinę Europą, kurioje tautos narės yra suverenios.”

Petry pažymėjo, kad valdžios partijos „neturi atsakymo“ į migracijos ir nacionalinio identiteto klausimus. Ji pareiškė, kad susitikimas Zugspitze simbolizuoja tai, kad „mes turime pakilti kartu į naujas politines aukštumas“. Kolegos tarėsi dėl partijų bendradarbiavimo Briuselio ir Strasbūro politinėse aikštelėse.

„Nuo mūsų dabar priklauso atsakymas į iššūkį šiandieninio tautų perkraustymo“, – pasakė FPÖ pirmininkas Heinz-Christian Strache.

Lietuvos patriotinės partijos ir judėjimai, kurie yra neabejingi Lietuvos ir lietuvių tautos ateičiai, turėtų vienytis su Vokietijos, Austrijos ir Prancūzijos patriotais.

Algimantas Lebionka

Šauksmas