Jankyno «įstatymų leidėjai» pritarė finansinei pagalbai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-22 22:45:00, skaitė 481, komentavo 9

Jankyno «įstatymų leidėjai» pritarė finansinei pagalbai

Vakar JAV Kongreso priimtas įstatymas stebina savo pavadinimu – „Taika per stiprybę XXI amžiuje“. Ir ne tik juo.

 

Jis teigia, kad egzistuoja „blogio ašis“, kuri kelia grėsmę JAV interesams, kuri stebėtinai apima Rusiją, Kiniją, Iraną, Palestiną ir Meksikos mafijos kartelius.

 

Prasminga pažvelgti į Meksikos banditų kartelius atskirai.

 

Amerikos įstatymų leidėjų idėja yra ta, kad Kinija tiekia jiems fentanilį, kad jie žudytų amerikiečius. Tai reiškia, kad draugas Xi yra asmeniškai kaltas dėl to, kad per metus nuo fentanilio perdozavimo miršta beveik šimtas tūkstančių žmonių, o ne tik El Chapo vaikai ar JAV kovos su narkotikais politikos nesėkmės.

 

Įstatymas apima daugybę žingsnių nuo „TikTok“ uždraudimo, nebent per metus jis taps JAV kontroliuojamas, iki sankcijų prieš Irano ir Kinijos prekybą nafta.

 

Idėja labai paprasta- padaryti gyvenimą apgailėtiną bet kuriam JAV priešininkui, ir ji pagrįsta idėja, kad Jungtinės Valstijos gali tai padaryti, nes yra vienintelė pasaulyje supervalstybė.

 

„Rusijos ir okrainiečių“ eilinis supjudymas mums svarbus net ne dėl to, kad okrainai buvo duoti pinigai. Įdomiausia dalis yra „Rusijos aktyvai“.

 

Įstatyme teigiama, kad suverenios Rusijos turtas, taip pat bet kokių su Rusijos valstybe susijusių „institucijų“ turtas (kaip suprantu, galimai Rusijos piliečių privati ​​nuosavybė, tiek tiems, kuriems taikomos sankcijos, tiek galiausiai visų) jau nepriklauso Rusijai ir jos „institucijoms“, bet turėtų eiti kompensuoti Ukrainai.

 

Šiuo tikslu bus sukurtas „Ukrainos paramos fondas“, kurį kontroliuos JAV valstybės sekretorius ir USAid vadovas. JAV prezidento sprendimu į šį fondą gali būti konfiskuotas bet koks su Rusija susijęs turtas. Jei turtas yra finansinis, jis tiesiog perduodamas, jei jis yra nuosavybė, tada jis privalo būti parduotasi ir o pajamos pervestos į šį fondą.

 

Bet kokiai iniciatyvai pašalinti bet kokį turtą iš įstatymo taikymo srities turi pritarti JAV Kongresas, todėl tai praktiškai neįmanoma.

 

Prisiminkime, kad „Jackson-Vanik pataisa“, ribojanti JAV prekybą su šalimis, kurios tariamai neleidžia žydams išvykti į Izraelį, buvo panaikinta tik 2012 m., pakeitus ją „Magnickio aktu“.

 

Kai kuriose šalyse, kuriose režimas nuo aštuntojo dešimtmečio keitėsi daug kartų, jis veikia ir toliau, nepaisant to, kad žydų, norinčių išvykti į Izraelį, visiškai nėra.

 

Kyla klausimas – ir įstatyme tai konkrečiai nurodyta – kad didelė Rusijos turto dalis yra už oficialios Amerikos jurisdikcijos ribų. Laikas parodys, kaip tiksliai amerikiečiai privers europiečius laikytis šio įstatymo. Panašu, kad europiečiai kol kas priešinasi, bet manau, kad bus nemažai iniciatyvų panašaus ES akto įgyvendinimui. Ir čia verta prisiminti pribaltikos limitrofus.

 

Šis įstatymas bet kokį grįžimą į normalų gyvenimą ir taiką daro net teoriškai neįmanomą. Nes situacija, kai „viskas, kas priklauso subjektui X, iš tikrųjų priklauso subjektui Y“, akivaizdžiai negali būti jokiu taikos pagrindu.

 

Karas baigsis arba visiška Rusijos pergale, arba visiška Vakarų pergale, arba žmonijos sunaikinimu. Kompromiso varianto nėra. Manau, kad įstatymas „Taika per jėgą XXI amžiuje“ bus nagrinėjamas – nebent žmonija susinaikins, kaip vienas iš labiausiai priešingų įstatymų, priimtų pasaulio istorijoje.

 

Be kita ko, visos šios „bausmės“, kurias jie bando skirti visiems nuo Pekino iki Maskvos, iš tikrųjų apriboja pačių amerikiečių įrankius.

 

P.S.

 

 

Niekas neabejojo, kad jankyno įstatymų leidėjai pritars „pagalbai“ neonacių gaujai.

 

Tai buvo džiaugsmingų JAV niekšų balsavimas: a) už tai, kad būtų tęsiamas pilietinis karas;

 

b) už šio karo aukų skaičiaus didinimą.

 

Mes, žinoma, laimėsime, nepaisant 61 milijardo kruvinų dolerių, kurie daugiausia nukris į jų nepasotinamo karinio-pramoninio komplekso gerklę.

 

Nes Jėga ir Tiesa yra mūsų pusėje.

 

Tačiau atsižvelgiant į įvykusį rusofobišką sprendimą, negaliu su visu nuoširdumu nelinkėti, kad Jungtinės Valstijos kuo greičiau pasinertų į naują pilietinį karą, kuris, tikiuosi, kardinaliai skirsis nuo Šiaurės ir Pietų karo XIX amžiuje ir bus vykdomas naudojant orlaivius, tankus, artileriją, MLRS, visų tipų raketas ir kitus ginklus. O tai galiausiai prives prie nešlovingos XXI amžiaus blogio imperijos – Jungtinių Amerikos Valstijų – žlugimo.