Briuselyje įvyko policijos ir ūkininkų susirėmimai. Vanduo prieš mėšlą

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/104711/briusel... 2024-03-27 17:32:00, skaitė 717, komentavo 3

Briuselyje įvyko policijos ir ūkininkų susirėmimai. Vanduo prieš mėšlą

Kovo 26 d. vakare Briuselio Europos kvartale policija susirėmė su ūkininkais, nepatenkintais Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio politika. Akcija rutuliojosi vykstant ES Tarybos žemės ūkio ministrų susitikimui.

Policija prieš protestuotojus panaudojo vandens patrankas, o šie atsakė „mėšlo patranka”.

Akcijoje dalyvavo Belgijos, Vokietijos, Liuksemburgo, Nyderlandų ir Prancūzijos ūkininkai, praneša rusų agentūra TASS.

Ūkininkai traktoriais užblokavo kelis įvažiavimus į Europos kvartalą, taip pat blokavo pagrindinę šio rajono eismo arteriją Rue de la Loi (Teisės gatvę).

Policijos duomenimis, akcijoje dalyvavo apie 250 traktorių. Protestuotojai prie Europos Parlamento pastato išvertė kelias priekabas mėšlo ir uždegė iš medinių dėžių sukrautus laužus.

Didelio masto ūkininkų protestai prasidėjo dar 2023 m. pabaigoje ir nuo to laiko įgauna vis didesnį pagreitį. Jų dalyviai traktoriais blokuoja eismą pagrindinėse Europos miestų magistralėse.

Vasario pabaigoje keli šimtai ūkininkų įsiveržė į žemės ūkio parodos Prancūzijoje paviljoną, tarp apsaugininkų ir protestuotojų kilo muštynės, į policijos pareigūnus buvo mėtomi kiaušiniai.

Protestuotojai kritikavo valdžios institucijas dėl kainų didinimo, subsidijų trūkumo ir pigios ukrainietiškos produkcijos importo.

Ūkininkai į policijos vandens patrankas atsakė savo „mėšlo patrankomis”, ką matysite AP vaizdo reportaže: https://www.youtube.com/watch?v=L8tjW26Knvk