Netrukus Lietuva įkalins dar tris patriotus

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-19 17:07:00, skaitė 1923, komentavo 18

Netrukus Lietuva įkalins dar tris patriotus

Vilniuje baigiama nagrinėti Lietuvos slaptųjų tarnybų iškelta suklastota baudžiamoji byla prieš Lietuvos piliečius, Kaimynystės forumo atstovus. Šiuo metu yra trys nukentėjusieji - Erika Švenčionienė, Kazimieras Juraitis ir Valerijus Ivanovas.

Jie bando pasodinti žmones į kalėjimą prisidengdami Lietuvos baudžiamojo kodekso 118 ir 170-2 straipsniais.  Pirmasis iš jų - "padėjimas kitai valstybei atlikti veiksmus prieš Lietuvos Respubliką". Antrasis - "viešas tarptautinių nusikaltimų, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimų pateisinimas, neigimas ar šiurkštus menkinimas".

Erika ir Kazimieras yra Lietuvos piliečiai, paprasti žmonės, kurie nori draugauti su savo kaimynais. Jie nori, kad su lietuviais jų pačių valdžia elgtųsi kaip su žmonėmis, kad juos gerbtų ir jais iš tikrųjų rūpintųsi, o ne tarnautų Vakarų viršininkams. Jie nori, kad jų vaikai ir anūkai žinotų ir prisimintų tikrąją istoriją. Valerijus Ivanovas - žinomas rašytojas, rusas, kilęs iš Kauno, gyvenantis Lietuvoje.

Baudžiamasis persekiojimas vyksta jau gana ilgą laiką. Pirmiausia jie atjungė žmonėms deguonį, uždraudė naudotis sąskaitomis, pasais, įsidarbinti ar išvykti iš šalies (net ir trumpam). Paskui prasidėjo nesibaigiantys tardymai ir persekiojimas per papirktų tinklų šulus. Paskui - organizacijos likvidavimas ir, tiesą sakant, teismas. Tiksliau, teismas. Parodomasis teismas. Kad kitiems nebūtų leista daryti to paties.

Nė vienas liudytojas nepasisakė kaltinimo naudai. Teisme nebuvo pateiktas nė vienas įrodymas.

Bet Lietuvos "demokratiniam" teismui įrodymų nereikia...