"Kovos su korupcija fondas" iš Rusijos persikėlė į Lietuvą, bet čia su korupcija nekovoja!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-03-19 16:18:00, skaitė 920, komentavo 7

Mano galva, jei yra šakės, tai visai nesvarbu ar su jomis mėžti mėšlą iš tvarto Rusijoje ar Lietuvoje! Kodėl šitie "grantojedai" nepadeda Lietuvai, dosniai priimančiai visus gerus daiktus iš Rusijos ir Baltarusijos, kad šie patyrę kovos su korupcija specialistai mums, atsilikusiems lietuviams, draugiškai paaiškintų, kaip atsirado Landsbergių mokyklos ir darželiai, kas gi pavogė 40 milijonų iš pensijų fondų, kas pavogė iš Lietuvos "Lietuvos energiją", kokios tų vagių pavardės ir t.t.

Ne, jie to nedaro, mums nepadeda švarinti Lietuvos, kurioje apsigyveno ir kurioje sočiai maitinasi, bet be tikslo blaškosi po sostinės gatves, nors juos čia bežioplinėjančius ir gyvenančius parazitinį gyvenimą tai kažkas seka, tai atbaladoja galimi meilužiai su virtuviniais plaktukais. Štai šitiems žioplinėtojams ir skirta ši trumpa Lietuvos ir užsienio publikacijų apžvalga.

AVvXsEh02GwPY9dOufxpY_FSm_cq62UbrTSVFg7DnxHBjHrZFNzWu6Oz4GgyiMFL74lvMDta3T1CM8SqB96rVL4nQZGWQdmbnuHzDT4GdlnVbN-BE0JsMoDntf0VsoGGM5SZ0HJ22wsVmZCHaKCz2cn0apPOWSh5jmkI1ErrSt_nP75YYolKaY50Wx4-DBme08AX
Anastasija Ševčenko dirba judėjimo "Atvira Rusija" koordinatore Vilniuje.

"Helsingin sanomat" rašoma, kad "Vilniuje stebimi Rusijos opozicijos aktyvistai"

https://www.hs.fi/newsinrussian/art-2000010293400.html

Po pasikėsinimo į Leonidą Volkovą HS kalbėjosi su kitu Vilniuje gyvenančia Rusijos aktyviste  Anastasija Ševčenko, kuri pasakojo, kad Lietuvos sostinėje yra sekama.

"Pastaruoju metu įvairiuose Vilniaus kampeliuose" ją "seka aukštas, maždaug 45 metų vyras žilais plaukais. Be to, jis ją filmavo vaizdo kamera".

Ši kovotoja "iš Rusijos išvyko 2022 m. Ten policija ją sekė net jos miegamajame. Dabar ji vėl jaučia sekimą".

Laikraštyje rašoma, kad "Vilnius laikomas Rusijos ir Baltarusijos opozicijos centru". 

AVvXsEi8Rjs1KwosxiZQShu_vxRUIc0nWGnX4th07HnE36CQbR5JBBjSlCYV21Ex9o3VhO6gZlJq5EZ3iavCo2Iv02pif_CroQRE9aqJqpJJuxQY4DwTzGr5o5Y6FRmv5xTsCXn6Js5PJMMolrLsZvAxc6PKA2Lcy6qSAEfM-aA3xQ0KYMhmY-kCuX-56sDRWrKc
Leonidas Volkovas po įvykdyto išpuolio. 

Sekančią dieną po pokalbio su A.Ševčenko buvo užpultas "Kovos su korupcija" fondo vadovas Leonidas Volkovas. Gal jis ėmė kovoti su korupcija Lietuvoje, neapsikėntęs aplink klestinčia korupcija?

Po Volkovo užpuolimo, Lietuvos saugumo vadovas ragina stiprinti Rusijos opozicijos atstovų apsaugą

LRT rašoma, kad po buvusio Aleksejaus Navalno štabo vadovo Leonido Volkovo užpuolimo, saugumo vadovas Darius Jauniškis sako, kad daugiau dėmesio reikėtų skirti Rusijos opozicijos atstovų apsaugai Lietuvoje. Tuo metu buvęs saugumo departamento direktorius Gediminas Grina teigia, kad į Europos Sąjungą įsileista tiek priešiškos valstybės piliečių, kad sunku suprasti, kas tikrieji Kremliaus opozicionieriai. Norint išsiaiškinti, reikia nemažų žvalgybos išteklių, kurių Lietuva neturi. Patys Lietuvoje gyvenantys opozicionieriai teigia, svarbiausia, kad būtų išaiškintas Volkovo užpuolimas, ir neprašo išskirtinio tarnybų dėmesio.

RT apie kovą dėl įtakos ir pinigų tarp kovotojų prieš korupciją

RT rašoma, kad kovos su korupcija fondas įkūrėjo Aleksejaus Navalno mirtis ir jo žmonos Julijos pareiškimai apie "vyro verslo tęsimą" gerokai paaštrino nesisteminės opozicijos kovą dėl finansavimo šaltinių. 

Kaip RT sužinojo iš šaltinių Rusijos nesisteminės opozicijos vadovybės aplinkoje, Julijos Navalnajos paskyrimą "FBC ekosistemos" vadove iškart po jos vyro mirties priešiškai sutiko "Navalno aplinkos veteranai". Pirmiausia kalbama apie Mariją Pevčich ir Leonidą Volkovą, kurie bando kurti savo žiniasklaidos priemones ir užmegzti ryšius su Vakarų politikais ir funkcionieriais.

Labiau privilegijuotoje padėtyje yra aktyvistai, kurių pagrindą sudaro Maria Pevčich, sugebėjusi užmegzti stabilius ryšius su Didžiosios Britanijos atstovais. Tuo pat metu Leonidui Volkovui ruošiaasi mažinti finansavimą ir darbuotojų skaičių. 

Rusijos Valstybės Dūmos informacinės politikos, informacinių technologijų ir ryšių komiteto pirmininko pavaduotojas Olegas Matveiščevas mano, kad prieš Juliją Navalną žaidžia jos palyginti didelis nežinomumas, o kiti opozicijos aktyvistai šiuo metu yra pernelyg susikompromitavę.

"Leonidas Volkovas turi plačius ryšius su eiliniais atlikėjais, bet kartu yra skandalingos reputacijos", - aiškina deputatas.

Siūlau saugumo vadovui D.Jauniškiui įdarbinti be naudos po Vilnių besišlaistančius Rusijos "opozicijos" atstovus. Jie galėtų Lietuvoje pritaikyti "kovos su korupcija" patirtį, rinkti duomenis apie Lietuvos korupcionierius, galimus V.Putino saugumo agentus.