Rusijos Gynybos Ministerija apie vakaroidų pagalbą okrainos chuntai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-01-05 23:10:00, skaitė 676, komentavo 6

Rusijos Gynybos Ministerija apie vakaroidų pagalbą okrainos chuntai

Rusijos gynybos ministerija pranešė apie vakaroidų pagalbą okrainos chuntai.

 

Konfliktas, kuris iš šalies atrodo kaip tiesioginė Rusijos Federacijos ir okrainos konfrontacija, iš tikrųjų yra Trečiojo pasaulinio karo atmaina. Ir atrodo, kad vakaroidai, skirtingai nei Rusija, šiame kare yra įklimpę iki ausų.

 

54 užsienio valstybės teikia karinę pagalbą okrainai. Nuo SKO pradžios, jos kartu išleido daugiau nei 200 mlrd. dolerių.

 

Užsienio samdinių skaičius pkrainos ginkluotųjų pajėgų gretose sudarė daugiau nei 13 000 žmonių, dauguma jų atvyko iš Europos ir Šiaurės bei Pietų Amerikos šalių. Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sunaikinti apie 5900 užsienio samdinių, daugiau nei 5000 pabėgo;

 

Užsienio valstybės okrainai tiekė daugiau nei 23 tūkst bepoločių.

 

Daugiau nei 500 JAV ir NATO palydovų veikia Kijevo labui. Iš jų daugiau nei 70 yra kariniai ir žvalgybiniai erdvėlaiviai, likusieji yra komerciniai dvejopo naudojimo.

 

Taip pat daugiau nei 20 000 palydovinės sistemos Starlink terminalų yra naudojami okrainos ginkluotosioms pajėgoms valdymo ir ryšių organizavimui.

 

Vakaroidai okrainos ginkluotosioms pajėgoms tiekė per 1,6 tūkstančio raketų ir artilerijos ginklų, daugiau nei 200 vienetų priešlėktuvinių raketų sistemų ir daugiau nei 5,2 tūkstančio vienetų šarvuotos ginkluotės.