Viktoras Orbanas: Vengrijos Konstitucija draudžia „islamizaciją“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://LDiena.lt... 2016-04-28 04:51:34, skaitė 3014, komentavo 0

Viktoras Orbanas: Vengrijos Konstitucija draudžia „islamizaciją“

Šį pirmadienį Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad Vengrijos Konstitucija draudžia „Islamizaciją“, nes šis dokumentas skirtas ginti vengrų kalbai ir kultūrai. Orbanas taip pat pasakė, kad Konstitucija įpareigoja vyriausybę veikti prieš bet kokią masinę migraciją, nes ji kelia grėsmę Konstitucijos principams.

„Užimdamas tikslią ir vienareikšmišką poziciją galiu pasakyti, kad islamizacija yra konstituciškai uždrausta Vengrijoje“, - pasakė Orbanas Vengrijos parlamente, kalboje skirtoje penktosioms naujos Vengrijos konstitucijos metinėms paminėti.

Orbanas citavo Konstitucijos preambulę, kurioje kalbama apie valstybės siekį „remti ir saugoti mūsų gyventojus, mūsų unikalią kalbą, vengrų kultūros“ ir gynimą „būsimų kartų gyvenimo sąlygų“.

„Vengrija pareiškia, kad migrantų klausimas – tai nacionalinio suvereniteto klausimas“.

„Mes turime teisę pasirinkti, su kuo mes norime ir nenorime gyventi“, - pasakė Orbanas.

Vengrija įrengė užtvaras iš spygliuotos vielos palei visą pietinę sieną, kad sustabdyti migrantus, atvykstančius per kitas Europos valstybes.

Orbanas pareiškė, kad nenori nei vieno migranto iš Artimųjų Rytų.

Iki užtvarų įrengimo, beveik 400 000 migrantų 2015 metais prasiskverbė į Vengriją pakeliui į turtingesnes Vakarų Europos valstybes.

Vengrija padavė ES į Europos teismą, kad išvengti dalyvavimo ES migrantų perkėlimo planuose. Vyriausybė taip pat organizavo nacionalinį referendumą dėl ES migrantų perkėlimo kvotų, kad užsitikrinti politinę paramą savo antiimigracinei politikai.