Dėl situacijos, kai okrainos finansavimas atsiejamas nuo JAV biudžeto

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-03 00:18:00, skaitė 476, komentavo 6

Dėl situacijos, kai okrainos finansavimas atsiejamas nuo JAV biudžeto

Dėl situacijos, kai okrainos finansavimas atsiejamas nuo JAV biudžeto

1. Formaliai tai griauna bidono administracijos sukurtą mechanizmą, kuris leido spekuliuoti biudžeto paketo priėmimo ir Ukrainos finansavimo tema.

2. Silpnėjanti senio bidono administracijos pozicija lėmė tai, kad radikalioji Respublikonų partijos dalis sugebėjo prastumti ši klausimą.

3. Dėl to respublikonai gavo galimybę derėtis su bidono administracija dėl kiekvienos paskesnės dalies karo okrainoje labui. Taigi šių pokyčių pobūdis yra tik grynai vidinė jankyno politikos dalis.

4. Naujo sprendimo dėl okrainos finansavimo nebuvimas nereiškia, kad ji sustos - bidono administracija dar turi porą milijardų naujiems pagalbos paketams + yra įvairūs slapti fondai, per kuriuos tęsiasi įvairių operacijų finansavimas saloreiche.

5. Taip pat nereikėtų tikėtis, kad finansavimas okrainai visiškai nutrūks per bloką JAV Kongrese. Sprendimas tikrai bus prastumtas, ir čia ne klausimas, ar bus finansavimas, ar ne, o kokią kainą bidono administracija turės sumokėti priešrinkiminiais metais.

6. Taigi esminis dalykas, žinoma, yra ne „pagalbos okrainai nutraukimas“, kuris neabejotinai tęsis, o didėjanti vidaus politinė kaina bidono administracijai už šią „pagalbą“.

7. Galima tikėtis, kad bidono administracija artimiausiais mėnesiais padidins spaudimą savo Europos minjonams ir vasalams, kad priverstų juos investuoti dar daugiau resursų į karą okrainoje, siekiant, viena vertus, išlaikyti bent ęsamas tiekimo apimtis ir, kita vertus, sumažinti vidaus politinį spaudimą bidonui.

8. Taip pat verta paminėti, kad šie procesai yra neteisingų bidono administracijos skaičiavimų rezultatas, kuris tikėjosi greitos pergalės prieš Rusiją iš pradžių ekonomiškai, o vėliau ir karine prasme.

Didėjant vidiniam susiskaldymui JAV ir didėjant bendram karo nuovargiui, šios bidono administracijos problemos ir toliau augs, į ką akivaizdžiai atsižvelgiama Rusijos skaičiavimuose apie priešo išsekimą ir nuovargį ilgoje konfrontacijoje. Iš čia ir JAV, NATO ir jų minjonų mantros, kad jie pasiruošę kovoti tiek, kiek reikės, nes JAV ir Rusijos Federacijos konfliktas yra ilgalaikis ir pareikalaus daug resursų abiem pusėms. Ir tai kažkaip reikia paaiškinti gyventojams.

P.S.

Nuolatinis Masko pokštavimas dėl konflikto okrainoje, atspindi jo atvirą lažybą dėl Trumpo pergalės 2024 m. rinkimuose. Iš čia jo nuolatiniai išpuoliai prieš bidono administraciją ir žodinė kritika to, kas vyksta saloreiche.

P.P.S.

O tuo metu saloreiche visu pajėgumo įsibėgėja akcija „Maskas – hu….“ ….