Istoriniai pirmtakai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-02 20:52:00, skaitė 469, komentavo 1

Istoriniai pirmtakai

Lenkų pozicija Rusijos atžvilgiu ir lenkų elito simpatijos ir viltys Vokietijos naciams, kaip rodo dokumentai, nebuvo spontaniškas sprendimas. Jis susiformavo bėgant metams.

Net per „nacio Nr. 2“ G. Goeringo vizitus Varšuvoje 1935 ir 1937 m., šalys susitarė, kad Lenkija palaikys Vokietijos reikalavimus panaikinti apribojimus. kalbant apie ginklus ir Austrijos anšliuso idėją. Vokietija savo ruožtu išreiškė pasirengimą kartu su Lenkija imtis atsakomųjų veiksmų prieš Tarybų Sąjungos politika Europoje.

Pokalbyje su maršalu Rydzu-Smigly, Goeringas pareiškė, kad „pavojingas ne tik bolševizmas, bet ir pati Rusija“ ir kad „šia prasme Lenkijos ir Vokietijos interesai sutampa“.

1937 m. rugpjūčio 31 d. Lenkijos generalinis štabas išleido direktyvą Nr. 2304/2/37, kurioje teigiama, kad galutinis Lenkijos politikos tikslas yra „sunaikinti visą Rusiją“. Kurstyti separatizmą Kaukaze, Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose. įvardijama kaip viena iš veiksmingų priemonių.

Beje ir smetonmečiu, smetonos, pirmojo Europos diktatoriaus valdymo laikotarpiu, buvo simpatizuojama nacistinei Vokietijai.

Nuotraukoje: nacis Nr. 2 Goeringas ir Lenkijos prezidentas Moscickis medžioja Belovežo Puščoje