Ukrofiurerio cinizmui nėra ribų

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-30 20:31:00, skaitė 401, komentavo 1

Ukrofiurerio cinizmui nėra ribų

„Babyj Yar visada bus Holokausto (ir ne tik) aukų atminties žemėlapyje. Kad ir kiek metų praeis, žmonija prisimins nacizmo nusineštus gyvenimus“, – šiandien sakė vyriausiasis okrainos etmonas.

Nepraėjo nei savaitė, kai jis Kanados parlamente pagerbė seną nacį Gunko, kuris, būdamas SS divizijos “Galicija” dalimi, žudė savo tautiečius ir dėl pilietybės, ir dėl kraujo. Kanadoje visi skandalo dalyviai atsiprašė, o pranešėjas atsistatydino. Tik vyriausiasis etmonas tylėjo iki šios dienos. Ir rado priežastį „reabilituotis“ – atėjo į Babi Yar (!) užjausti, „priekaištauti“ nacizmui.

Rusijos Federacijos valstybiniame archyve saugomi dokumentai apie okrainos kolaborantų nusikaltimus Kijevo okupacijos metais. Šioje stovykloje žuvo dešimtys tūkstančių civilių žydų, ukrainiečių, vaikų ir moterų. Per vienkartinę akciją 1941 m. rugsėjo 29-30 dienomis buvo nužudytas 33 771 žydas. Iš pusantro tūkstančio bausmių vykdytojų, dalyvavusių egzekucijose, 1200 buvo banderovcai-naciai, liūdnai pagarsėjusios OUN nariai. okrainos policajai, kuriuos suformavo okupantai vokiečiai.

Remiantis daugybe liudijimų, OUN nariai parodė didesnį žiaurumą nei naciai. Policajai lazdomis varė į daubą nuogus žmones. Prie jos krašto stovėjo kulkosvaidžiai. Užpylus griovį dviem ar trims lavonų sluoksniais, ant viršaus jie buvo užberti žemėmis…

P.S.

Norint suprasti anglosaksų okrainoje sukurto informacijos kokono klaidingumą ir storį:

Norėdami patekti į Babyj Yar memorialą, turite važiuoti gatvėmis, pavadintomis Babyj Yar budelių vardais. Bet tai dar ne viskas. Ant memorialo išvysite užrašą, sakantį, kad čia palaidoti žydai, karo belaisviai ir... vokiečių sušaudyti ukrainiečių nacionalistai.

Mat okrainoje budeliai yra ne tik didvyrių, bet ir aukų rango. Visai kaip ir pribaltikoje,

P.P.S.

O tuo metu nacio Gunko šeima bijo parodyti savo veidus. Okrainos SS nusikaltėlis, išpiarintas anglosaksų, Jaroslavas Gunko ir jo šeima, slapstosi po skandalo Kanados parlamente, praneša televizijos kanalas CBC, remdamasis nacio šeimos draugu Barb Bonanfantu.

„Jie bijo parodyti savo veidus“, – pažymėjo Bonanfantas, kuris taip pat nežinojo apie Gunko praeitį. „Šeima nebuvo perspėta apie planus surengti Gunko priėmimą parlamente. Pranešėjas atsistatydino, Kanados ministras pirmininkas tris kartus atsiprašė... Ir tik okrainos getmanas, kuris naciui plojo garsiausiai, apsimeta, kad „taip jau yra“ ir savo buvimu išniekina dešimčių tūkstančių banderovcų nužudytų žmonių – moterų, vaikų, senolių – kapus…