Valentino diena, Zombių procesijos ir Helovinas. Kaip svetimos reikšmės griauna mūsų (lietuvių ir rusų) mentalitetą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-06 21:07:00, skaitė 345, komentavo 4

Valentino diena, Zombių procesijos ir Helovinas. Kaip svetimos reikšmės griauna mūsų (lietuvių ir rusų) mentalitetą

Agresyviai primetant mums svetimas šventes, siekiama ne tik užsidirbti pinigų, bet ir įvesti mūsų mentalitetui svetimas reikšmes, kurios tyra labai pavojingos.

Mitas 1. Valentino diena.

Šventė turi pasaulietines šaknis ir yra rašytojų vaizduotės produktas. Tai grynai komercinis projektas. Katalikų bažnyčia pagerbia tris už tikėjimą kentėjusius šventuosius kankinius, vardu Valentinas, tačiau patikimos informacijos apie jų gyvenimą beveik nėra. Išsamesnė informacija pasirodė jau vėlyvųjų viduramžių epochoje, tačiau jau tada jie neturėjo nieko bendra su romantika.

Pasakojimai apie slaptas tam tikro Valentino vestuves yra fikcija, jau vien todėl, kad III amžiuje nebuvo jokios specialios bažnytinės santuokos ceremonijos. Valentino diena pradėjo populiarėti tik XIX amžiuje Didžiojoje Britanijoje, o vėliau ir JAV. Kai prie jos skatinimo prisijungė pirkliai, ši šventė neturėjo nieko bendra su religija.

2 mitas. Helovinas yra krikščionių šventė.

Šventės šaknys siekia senovės keltų okultizmą ir pagonybę. Naktį iš spalio 31 į lapkričio 1 d. keltai šventė tamsiąją pagonišką Samhaino šventę – mirusiųjų dieną. Vėliau žodis „Helovinas“ kilęs iš frazės „All Hallows Eve“ – šventas vakaras. Jungtinių Valstijų naujakuriai ir toliau švęsdavo ją, kur ji virto „Visų šventųjų diena“. Helovinas yra viena iš penkių satanistų „didžiųjų švenčių“.

3 mitas. Zombių procesija yra nekenksminga.

Abejotina Helovino versija, aktyviai reklamuojama tarp jaunų žmonių. Ji kilusi iš senovės Meksikos kultų. Psichologų teigimu, tokios eitynės kenkia vaikų ir jaunimo psichikai, nes matomas kraujo ir smurto scenas gali paversti realybe.

4 mitas. Lyčių šventė.

Terminas, kaip ir šventė, kilęs iš JAV. Dar viena idėja užsidirbti pinigų.

Mūsų žmonėms svetimų prasmių sodinimas yra hibridinės agresijos apraiška, kuri paveikia mūsų mentalitetą.

Kiekvienas turi pats nuspręsti, ar verta dalyvauti anglosaksų sukurtose satanistiškose apeigose. Taip pat verta prisiminti vieną paprastą faktą-anglosaksai (tiek jankiai, tiek britaškės piratai, tiek prancūzai, tiek fricai) visada ir visais laikais nekentė tiek lietuvių tiek ir rusų. Jie juos laikė trečiarūšiais žmonėmis…