Ryszardas Legutko. Tradicinių vertybių sunaikinimas veda į politkorektiškumo tironiją

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: https://www.propatria.lt/2023/... 2023-08-02 20:15:00, skaitė 266, komentavo 0

Ryszardas Legutko. Tradicinių vertybių sunaikinimas veda į politkorektiškumo tironiją

www.laikmetis.lt

Tradicinių vertybių ir institucijų naikinimas vardan pliuralizmo laisvės veda į despotišką politinio korektiškumo valdymą, kurį saugo liberalios valstybės, korporacijos ir tarptautinės organizacijos, teigė Lenkijos valdančiosios partijos europarlamentaras.

Filosofas, europarlamentaras iš partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) profesorius Ryszardas Legutko Lenkijos spaudos agentūrai (PAP) sakė, kad žmonija turi natūralų polinkį į savidestrukciją, nes geba keisti pasaulį pasitelkdama technologijas, tačiau šie technologiniai pasiekimai gali būti tiek gėrio, tiek blogio jėga.

Tai dažnai žmogų veda į puikybę ir išdidumą, kuris, kaip pastebėjo graikai, visada ateina prieš nuopuolį, pažymėjo jis.

Legutko pastebėjo, kad šiandieniniame pasaulyje vyrauja puikybė, kai žmogus jaučiasi galintis kontroliuoti pasaulį, kad gali eksperimentuoti su lytimi, mirtimi, gyvybe ir šeima. Dėl to žmogus tampa juokingas savo klystamumu. Visos etikos sistemos visada perspėja dėl puikybės.

Profesorius mano, kad atmintis yra labai svarbi norint įveikti puikybę, o atminties stoka veda žmogų į nuopuolį. Revoliucijos yra klasikinis pavyzdys, kai visuomenė praranda atmintį ir naikina savo patirtį bei tradicines institucijas, tokias kaip Bažnyčia, šeima ir paveldas.

„Tikėjomės, kad komunizmas išmokys žmones gerbti istorinę patirtį. Taip nėra. Dabar judame kitos revoliucijos, kuria siekiama panaikinti tradicinę šeimą, tautinę valstybę ir religiją, link“, – perspėjo Legutko. Dabartiniai kultūros revoliucionieriai primena senovės graikų batsiuvį Herostratą, kuris sudegino Artemidės šventyklą, norėdamas tapti reikšmingu, sunaikindamas kažką vertingo.

Tokių pavyzdžių jis mato daug ir šiuolaikinėje visuomenėje – žmonių, besispecializuojančių įžeidinėti ir piktžodžiauti. Jie mano, kad yra ypatingi ir vykdo misiją sukurti drąsų naują pasaulį, kuriame vaidins Dievą, tačiau neturėdami atminties ir patirties nepastebi ilgalaikių veiksmų, tokių kaip tėvų kontrolės ir šeimos ryšių griovimas, pasekmių, perspėjo jis.

Paradoksas yra tas, kad išsilaisvinimo manija veda į vergiją. Demokratinė liberali valstybė yra hiperaktyvi ir viską reguliuoja; tai, kaip mes elgiamės, kalbame ir net mąstome. Sukuriama represinė sistema, o tie, kurie nepritampa, vis dažniau baudžiami.

Korporacijos ir tarptautinės organizacijos, tokios kaip ES, aktyviai prisideda prie naujojo despotizmo kūrimo.

Pasak Legutko, kuo labiau jie sako, kad esame įvairūs, tuo vienodesnis tampa mūsų elgesys ir mąstymas. Tai pasaulinė apgaulė, kuri reiškia pražūtį žmonijai.