Netrukus prasidės karas Ukrainoje, tačiau Lietuvos vyriausybė nesielgia net kaip Latvijos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/netru... 2022-02-12 17:19:00, skaitė 512, komentavo 8

Netrukus prasidės karas Ukrainoje, tačiau Lietuvos vyriausybė nesielgia net kaip Latvijos

Bet kuriuo metu turinti prasidėti Rusijos karinė invaziją į Ukrainą privertė Latviją ir Jungtinę Karalystę paraginti savo šalių piliečius kuo greičiau išvykti iš Ukrainos.

Taip pat šių valstybių piliečiai, kurie rengėsi vykti į Ukrainą, raginami to nedaryti.

„Atsižvelgdama į didelę grėsmę saugumui, kurią prie Ukrainos sienų kelia Rusija, ir realų pavojų, kad situacija pablogės, URM ragina Latvijos piliečius artimiausiu metu palikti Ukrainą. Išvykstantiesiems mes rekomenduojame naudotis visomis prieinamomis saugiomis transporto rūšimis – aviacijos reisais arba antžeminiais maršrutais, einančiais per ES ar NATO šalis“, – sakoma Latvijos URM pareiškime.

Kiek anksčiau su panašiais raginimais į savo šalių piliečius kreipėsi JAV valdžia, perspėdama, kad netrukus turėtų prasidėti kariniai veiksmai.

Valstybinis transliuotojas, vadovaujamas Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės, skelbia, kad tą patį ragina daryti „ir daugelio kitų šalių vyriausybės“.

Tiesa, kokios tos kitos valstybės, nepatikslinama.

„Pastaruoju metu Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai verčia nerimauti, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas“, - informuojami Lietuvos piliečiai publikacijoje „Latvijos URM ir Jungtinės Karalystės valdžia ragina savo piliečius artimiausiu metu išvykti iš Ukrainos“.

Kodėl Ingridos Šimonytės vadovaujama Lietuvos vyriausybė neragina mūsų šalies piliečių analogiškai kuo skubiau išvykti iš Ukrainos bei nevykti ten, kaip tai daro JAV, Latvijos, Jungtinės Karalystės bei daugelio kitų pasaulio šalių vyriausybės, nėra žinoma.