Į Europa vyksta nauja 300.000 pabėgėlių banga!

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/i-europa-vy... 2015-10-30 10:04:49, skaitė 2644, komentavo 0

Į Europa vyksta nauja 300.000 pabėgėlių banga!

Spalio 30 dieną Graikijos URM pranešė, kad į Europą vyksta 300000 pabėgėlių banga.

Krizė tai dievo bausmė, tokia yra šio graikiško žodžio pirmapradė reikšmė. Mums tenka kentėti už mūsų poelgius. Ne visada ir už mūsų poelgius tenka kankintis, tai būtų dar pusė bėdos, kad už savus, dar dažniau tenka kankintis už svetimus nusikaltimus.

Jau nebėra jokios abejonės, kad JAV, Europos ir Izraelio sionistų sukeltas chaosas Artimuose Rytuose, Centrinėje Azijoje, Afrikoje nušluos išsigimusią, praradusią savisaugą Europą, kiekvienai negerovei, kiekvienam purvui, kiekvienam išsigimimui tolerantišką Europą, su visomis neveiksmingomis, Europos tautoms žalingomis jos valdymo struktūromis. Kontinentas niekur neišnyks, bet europiečių Europos čia jau neliks. Kuri migrantų banga taps devintąja, kuri palaidos Eurosodomą? Pamatysim. O dabar, kas dieną, migracijos bangos kyla vis didesnės.

Iš pabėgėlių stovyklų Jordanijoje ir Libane į Europą prieš dvi dienas išsiruošė 300 tūkstančių pabėgėlių, pareiškė ketvirtadienį Graikijos UR ministras Nikos Kotzias bendroje spaudos konferencijoje su VFR URM ministru Franku-Valteriu Šteinmajeriu. Pabėgėlių tema buvo viena iš pagrindinių jų derybose.

„Aš turiu informaciją, kad užvakar pajudėjo 300 tūkstančių pabėgėlių – skaičius gali būti netikslus, bet informacija tikra, iš stovyklų Jordanijoje ir Libane – kurie išparduoda visus savo daiktus Turkijoje, kad įvykdyti tolimą kelionę. Kodėl staiga, nelauktai, šie žmonės iš stovyklų, kur jų trys milijonai, paėmė ir išėjo? Tai klausimas“, – pasakė Kotzias.

Jo žodžiais, žmonės palieka stovyklas, nes vietoje 150 dolerių, kuriuos kiekvienai šeimai duoda per mėnesį, daiktais ar realiais pinigais, ji dabar gauna 13 dolerių per mėnesį, kas sudaro 43 centus per dieną.

“Visą šeimą kviečia gyventi stovykloje, valgyti, gerti vandenį, pieną ir gauti viską, ko reikia, kad apsirengti, kad aprūpinti atitinkamus gyvenimo poreikius, už 43 centus per dieną“, – pastebėjo ministras.

Graikijos URN vadovas pažymėjo, kad SNO finansinių agentūrų krachas, kurios veikia Libane ir Jordanijoje, iššaukė naujus pabėgėlių srautus.

„Ir dabar, vietoje to, kad ieškoti resursus, kad pasiūlyti jiems tai, ko jiems reikia Europoje, mano asmenine nuomone, mes turime rinkti pinigus, kad užtikrinti jiems prideramas gyvenimo sąlygas greta jų namų“, – pasakė Kotzias. Jis pareiškė, kad pabėgėlių problemos neišspręs bendras patruliavimas Graikijos ir Turkijos jūros sienos, kaip siūlo kai kurie politikai,“ Jis nurodė, kad tarp salų labai maži atstumai, ten nėra tarp jų jokių tarptautinių vandenų, o yra Graikijos ir Turkijos teritoriniai vandenys. Daugelis siūlytojų, ministro žodžiais, tiesiog nežino geografijos. Pirma problema – tai karas Sirijoje. „Sirų tauta – labai ori tauta ir niekada negalvojo, kiek aš žinau istoriją, persikraustyti į Europą. Sirai ne iš tų žmonių, kurie migruoja į Europą. Jei jiems užtikrintų, net artimiausiuose rajonuose, pagrindines gyvenimo sąlygas, pas mus būtų žymiai mažiau pabėgėlių“, – pasakė Kotzias.

Šteinajeris savo ruožtu pasakė, kad kalbant apie situacijos Sirijoje sureguliavimo klausimus Vokietijoje „iš įvairų pusių girdimi balsai“, kad turi būti bendras supratimas su Asadu.

“Prieš dešimt metų, kada mes nustojome vesti politiką su sirais, buvo situacija, kada su Asado režimu mes galėjome gelėjome žymiai papračiau atrasti bendrą supratimą. Šiandien, po penkių metų pilietinio karo ir nelaimių, tai žymiai sunkiau“.

O tai eurolunatikams yra daug lengviau: migrantus nutarta skraidinti lėktuvais

Ko tik nedaro realybės nuovoką praradusi ir paraleliniame pasaulyje gyvenanti ES biurokratija, kad pamaloninti kasdien vis gausėjančius migrantus.

Nutarta, kad „Šecherezados ir 1001 nakties gyventojams“ geriausia susisiekimo priemonė yra skraidantys kilimai, o, kadangi kilimų-skraiduolių chroniškai trūksta, nes migrantų milijonai, o kilimai-skraiduoliai – vienetinė, rankų darbo produkcija, nutarta „babajus“ iki jų šėrimo vietų skraidinti lėktuvai.

Skolintais pinigais pertekę Lietuvos valdžios „šeichai ir emyrai“ tam skirs po 500 eurų „ant nosies“. Žada dar ir eurobiurokratija po 100 primesti, gal „duty free“ sugalvos „babajai“ apsipirkti? Kas ten juos žino, kokie ten jų papročiai?

Kaip pranešė agentūra Reuters, Briuselyje rekomenduoja migrantams nevaikščioti pėstiems iš vienos valstybės į kitą, o laukti specialių nemokamų aviareisų, liekant pvz. Graikijoje.

ES patvirtino savo pasiruošimą „priiminėti pabėgėlius ir užtikrinti jiems ateitį“. SNO komisaras pabėgėlių klausimais António Guterres pareiškė, kad ES strateginiu tikslu turi būti sukūrimas sistemos tiesioginio pabėgėlių vežimo lėktuvais nuo jų įvažiavimo į ES vietos į Europos valstybes, kur jie galės gauti prieglobstį, neidami pėsti per visus Balkanus.

Valdininkas pareiškė, kad reikia kreiptis į pabėgėlių šeimų vyresniuosius prašant kartu su žmonomis ir vaikais likti Graikijos teritorijoje kol Briuselyje nepriims sprendimo skirti specialius lėktuvus, kurie nemokamai pristatys juos į kitas Europos sąjungos valstybes pagal paskirtas kvotas.

Bet problema Graikijos ir visos ES tame, kad migrantai nesiruošia klausti eurokratų (euroidiotų), kokioje valstybėje jiems laukti sprendimų, kuriuos priiminėja Briuselis.

Vis tiktai dokumente, priimtame ES ir pabėgėlių reikalų valdyboje yra 17 punktų, tarp kurių yra pavyzdžiui tokie: suteikimas laikinos prieglaudos, maisto ir vandens; suteikimas nemokamų medicinos paslaugų; nuolatinis sanitarinių sąlygų gerinimas.

Tarp Europos dešiniųjų (ir ne tik) tęsiasi nepasitenkinimo augimas, kuris išsilieja į masines protesto akcijas.

Algimantas Lebionka

Šauksmas