Palaiko Rusijos veiksmus Sirijoje

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/palaiko-rus... 2015-10-28 15:35:47, skaitė 2613, komentavo 0

Palaiko Rusijos veiksmus Sirijoje

Šiandien drąsių žmonių grupelė surengė piketą prie Rusijos Federacijos ambasados Vilniuje. Jie padarė tokį pareiškimą.

Kreipimasis į Rusijos Federaciją,
Rusijos tautą ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną

Lietuva dėl savo politinio elito neatsakingos politikos ir trumparegiško savanaudiškumo tapo reikšmingų geopolitinių įvykių konfrontacinės linijos avanpostu. Lietuvos valdančiojo elito proamerikietiška pozicija, vasališkai klusnus dalyvavimas visose JAV/NATO karinėse avantiūrose, besąlygiškas visų Vašingtono nurodymų vykdymas kelia grėsmę lietuvių tautos nacionaliniams interesams, gresia taikai ir saugumui ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Didžioji lietuvių tautos dalis smerkia Lietuvos valdančiojo elito kurstomą tautinę nesantaiką, vykdomą isterišką karo propagandą, aktyvų valdančiųjų dalyvavimą JAV vykdomame informaciniame ir ekonominiame kare prieš Rusiją.

Visi čia susirinkusieji puikiai supranta šiuo metu vykstančių įvykių priežastis ir esmę, gerbia Rusijos nuolat demonstruojamas pastangas išsaugoti pasaulyje taiką ir užtikrinti saugumą, jos ištikimybę ir pagarbą tarptautinės teisės normoms bei tarptautinių santykių principams. Todėl mes norėtume išreikšti padėką ir palaikymą Rusijos Federacijos sprendimui teikti humanitarinę ir karinę pagalbą Sirijos tautai, jos ginkluotosioms pajėgoms ir demokratiškai išrinktam teisėtam Sirijos prezidentui Basharui al-Assadui jo prašymu, jų didvyriškoje ir nelygioje kovoje su tarptautiniu terorizmu, kuris buvo organizuotas ir yra remiamas Jungtinių Amerikos Valstijų ir kitų NATO valstybių. Kartu Rusija gina ir savo nacionalinius interesus, siekia apsisaugoti nuo galimos Irako ir Levanto islamo valstybės teroristų veiklos ekspansijos į kaimynines valstybes, tame tarpe ir į Rusijos teritoriją.

Rusija pradėjo savo oro pajėgų operaciją prieš Sirijoje veikiančių Irako ir Levanto islamo valstybės teroristus kritiniu momentu ir užkirto kelią dar vienai JAV ir NATO valstybių agresijai į Siriją, panašią į tą, kurios metu JAV ir NATO karo nusikaltėliai sunaikino klestinčias Irako, Libijos valstybes. Nuo 2011 m. Vakarų lyderiai siekė sunaikinti Siriją – jie finansavo, apmokė ir apginklavo armijas Vidurio ir Artimųjų Rytų užsienio samdinių, kurie kariauja ypatingai žiaurų karą prieš Sirijos tautą ir teisėtą Sirijos Vyriausybę, vykdo masines Sirijos vyriausybinių palėgų karių bei civilių gyventojų egzekucijas. Tik Sirijos tauta turi teisę spręsti, kaip jai gyventi savo Tėvynėje Sirijoje ir kokius vadovus sau išsirinkti, ir jokia Vakarų valstybė neturi teisės nurodinėti suvereniai valstybei, koks vadovas turi būti išrinktas – tai yra išimtinė Sirijos tautos teisė.

Rusija visada vadovavosi tarptautine teise savo užsienio politikoje, siekia, kad Sirijoje būtų pradėtas politinis dialogas tarp Sirijos teisėtos vyriausybės ir opozicinių jėgų, bendradarbiavimas tarp jų vardan taikos ir saugumo Sirijoje. Sirijos prezidentas Bašaras Asadas yra pasiruošęs priešlaikiniams tiek Sirijos parlamento, tiek ir prezidento rinkimams – karo nualintai Sirijai pasiekti taiką, pradėti dialogą tarp kariaujančių šalių trukdo tik Vakarų valstybių aktyvus kišimasis į Sirijos vidaus reikalus ir ILIV teroristų slaptas ir atviras rėmimas. Nors Vakarai siekia nestabilumo, karų ir chaoso, Rusija kryptingai, nuosekliai visada siūlė spręsti Sirijos krizę dialogo, bendradarbiavimo būdu, vadovaujantis tarptautinės teisės normomis.

Tarptautinė teisė nurodo, kad užsienio karinės pajėgos suverenioje šalyje gali būti tik dviem atvejais – jeigu Jungtinių Tautų organizacijos Saugumo taryba vienbalsiai priima nutarimą vykdyti karinę misiją, siekiant išsaugoti pasaulyje taiką ir saugumą, arba jeigu to prašo suverenios valstybės teisėta vyriausybė iškilus grėsmei taikai ir saugumui šalyje. JTO ST nepriėmė jokios rezoliucijos, suteikiančios teisę JAV ir jos vadovaujamai 60 šalių koalicijai pažeisti Sirijos suverenitetą, todėl JAV koalicijos jau metus laiko vykdomi bombardavimai Sirijoje yra neteisėti ir kvalifikuotini kaip agresija į suverenią šalį.

Rusijos karinės oro pajėgos vykdo savo operacijas teisėtos Sirijos vyriausybės prašymu, todėl yra teisėti, pagrįsti, veiksmingi, sudavė Irako ir Levanto islamo valstybės teroristams galingą smūgį, o Sirijos tautai suteikė vilties pagaliau užbaigti brolžudišką karą ir atkurti taiką bei stabilumą valstybėje.

Vakarų pasaulio valstybių politikai per savo melo ir propagandos masinės dezinformacijos priemones išvystė neregėto mąsto informacinį karą prieš Rusiją ir teisėtą Sirijos Vyriausybę, nuolat kursto tautinę neapykantą, rusofobiją, vykdo karo propagandą, intensyviai plauna smegenis savo piliečiams, kaitina nesveikas aistras, kuria visuotinės baimės ir neapykantos atmosferą savo šalyse.
Lietuvos valdantieji nuolat, kartu su kitomis NATO valstybėmis, didina karines pajėgas, kuria karinę infrastruktūrą Rusijos pasienyje, o Lietuvos masinės informacijos priemonės vykdo neatsakingą, trumparegišką ir pavojingą manipuliavimą žmonių emocijomis, masinės sąmonės militarizacijos kampaniją, kuri kelia rimtą grėsmę saugumui ir taikai Pabaltijyje.

Mes nepritariame ir griežtai smerkiame Lietuvos valdančiojo elito vykdomus Lietuvoje karinės agresijos veiksmus – NATO karinės infrastruktūros kūrimą, sunkiosios ginkluotės telkimą, karinių pajėgų didinimą, – o užsienio karinių bazių buvimas didina įtampą Lietuvoje bei tiesiogiai ir grubiai pažeidžia LR Konstitucijos 137 str.

Dėkojame Rusijai už jos nuoseklią ir principingą užsienio politiką, kurios tikslas yra išsaugoti taiką ir saugumą pasaulyje, ir remiame jos pastangas šiame ypatingai svarbiame visam pasauliui darbe, pritariame Rusijos veiksmams Sirijoje.

Taikai – taip, karui – ne.

Tarptautinis terorizmas Sirijoje turi būti sunaikintas, o tarptautinio terorizmo rėmėjai visame pasaulyje nubausti.