Lukašenka Lietuvai priminė, kad Vilnius ir Balstogė yra „baltarusiškos žemės“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/luka... 2021-09-19 18:31:00, skaitė 393, komentavo 1

Lukašenka Lietuvai priminė, kad Vilnius ir Balstogė yra „baltarusiškos žemės“

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad Vilnius ir Balstogė yra baltarusiškos žemės, tačiau Minskas kaimynams apie tai tiesiog neprimena.

Toks pareiškimas buvo padarytas penktadienį Minske forume „Vienybės simbolis“, skirtame nacionalinei šventei – Nacionalinės vienybės dienai.

„Mes negrįžtame prie dramatiškų praėjusio amžiaus pirmosios pusės pamokų tam, kad kažkam priekaištume… Kaimynai mums yra duoti Dievo… Santykiuose mes siekiame taikos ir draugystės, niekada nenorėjime svetimo kervojaus ar žemės, mes turime savo. Net neprimename jiems, kad Balstogė ir Balstogės regionas yra baltarusių žemės, kad Vilno (Vilnius – Sputnik) taip pat yra baltarusiškas miestas. Mes nekalbame apie tai“, – sakė Lukašenka.

Forumą transliavo televizijos kanalas „Belarus 1.

2020 metų rugpjūčio 9 dieną Baltarusijoje įvyko prezidento rinkimai, kuriuose Aleksandras Lukašenka laimėjo šeštą kartą, surinkęs 80,1 proc. balsų. Po to šalyje prasidėjo masiniai opozicijos protestai, kurie tęsėsi iki vasario mėnesio.

Vilniaus ir Minsko santykiai pablogėjo po prezidento rinkimų. Kaip teigė Baltarusijos valdžia, Lietuva, Lenkija ir kitos šalys aktyviai kišasi į Baltarusijos vidaus reikalus ir bando kontroliuoti opoziciją.

Anksčiau Europos Sąjunga palaipsniui įvedė asmenines ribojamąsias priemones prieš Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką, šalies vadovybės ir stambaus verslo atstovus, pirmaujančias įmones ir ekonomikos sektorius.

SN inf.