„Paskiepyta“ Lietuva grįžta į karantino laikus, per parą fiksuoti 1197 nauji COVID-19 atvejai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pask... 2021-09-17 15:17:00, skaitė 477, komentavo 3

„Paskiepyta“ Lietuva grįžta į karantino laikus, per parą fiksuoti 1197 nauji COVID-19 atvejai

Lietuvos sergamumo koronavirusu skaičiai primena karantino laikus. Tiek naujų susirgimų nebuvo nuo gegužės pradžios. Ligoninėse ima stigti medikų rankų, tenka stabdyti nebūtinas medicinines paslaugas. Jau ir premjerė pripažįsta negalinti prižadėti, kad neprireiks dar vieno karantino.

Praėjusią parą nustatyti 1197 nauji COVID-19 atvejai, mirė šeši žmonės, rodo penktadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Atvėsus orams susirgimų skaičius greičiausia, tik kils. 2020 metais rugsėjo susirgimų vidurkis siekė 100 atvejų per parą.

Ingrida Šimonytė dabartinį reguliavimą ji pavadino „neskiepytųjų karantinu“, taip pat pabrėžė, kad didžioji dalis nuo koronaviruso mirusių žmonių buvo nepasiskiepiję, o pilnai paskiepyti mirusieji dažniausiai turėjo gretutinių ligų, dėl kurių nesusidarė imunitetas.

Prakalbo apie griežtinimus

Blogėjant situacijai dėl sergamumo COVID-19, reikėtų sugrąžinti privalomą kaukių dėvėjimą, ir riboti bendruomenines šventes, sako Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos frakcijos Antanas Matulas.

„Aš asmeniškai ne tiek bijau didėjančių užsikrėtusių žmonių skaičiaus, nes pasiskiepyję žmonės neserga arba serga labai lengvai, bet pavojų kelia didėjantis skaičius ligoninėse“, – „Info TV“ laidai „Info diena“ teigė A. Matulas.

BV inf.