Iki galo!!!

Autorius: Eglė Jūrėnaitė Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/iki-... 2021-09-11 18:26:00, skaitė 641, komentavo 26

Iki galo!!!

Mitinge pamačiau net tuos žmones, kurių ten visiškai nesitikėjau pamatyti. Ir labai džiaugiuosi, kad jie atėjo. Nes žinau, kaip sunku lietuvį nukrapštyti nuo sofos ir išvesti į gatvę, nes: „o jei pažįstami eidami pro šalį pamatys?.. O jei jie mane tamsuomene ir kvailiu palaikys?..“

Taip, tokį vaizdą nupiešia sisteminė žiniasklaida, šokanti pagal tuos, kurie moka pinigus. Negali jos vadinti objektyvia, nes 99% ten egzistuoja tik viena nuomonė. Na, ir paliktas tas 1 procentas „tamsuomenės“ nuomonės – dėl vaizdo.

Turiu pripažinti, kad mitingo metu žurnalistai elgėsi labai bjauriai, buvo persirengę civiliais, nusiėmę skiriamuosius ženklelius ir kaip infiltruotos žiurkės dirbo savo darbą: „LRT tyrimai“ filmavo telefonais žmonių pokalbius jiems už nugarų, įrašinėjo, kad paskui galėtų išsišaipyti ir audrinti pašaipas. Aš tokio darbo dirbti negalėčiau, man būtų per žema. Fu.

Bet aš džiaugiuosi, kad jūs atėjot. Džiaugiuosi, kad aš atėjau. Ir ateisiu KIEKVIENĄ KARTĄ – tiek, kiek reikės. Nes tokioje situacijoje tai yra pilietinė pareiga. Dabar jau net nesvarbu, kas organizuoja mitingą, nebesvarbu, net kas lipa ant scenos, jeigu kalba neparankiai dabartinei valdžiai. Turime suprasti, kad nebėra laiko skaldytis. Esam ir taip suskaldyti iki miniatiūrinių gabalėlių. Viena, kas mums belieka – tai jungtis ir vienas kitą palaikyti.

O tiems, kurie sako: „neisiu, nes tie mitingai nieko nepakeis“, pasakysiu taip: klystat. Mitingai palaiko žmonių dvasią. Palaiko gyvastį. Apvienija. Ir jie skirti mums. Kad neliktume vieni ir kad neliktume tik virtualiais nepasitenkinusiaisiais. Mūsų yra. Ir yra tikrai nemažai. Ne visi dar prisikėlė nuo sofų. Bet ateis ir tas laikas, tikiu.

Taip, valdžiai ant mūsų nusispjaut. Nes nurodymai jiems ateina ne iš mūsų. Ir kartais jautiesi per menkas kažką pakeisti šiame globaliame „žiurkyne“. Bet pralaimi tik tas, kas nekovoja. Nepasiduokim. Bent sąžinė negrauš…

Iki galo!!!

Eglė Jūrėnaitė