Aurimas Guoga: Valdžia uždraudė rugsėjo 10 d. mitingą. Rinktis ar ne?

Autorius: Aurimo Guogos Facebook įrašas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-09-07 14:15:00, skaitė 456, komentavo 8

Aurimas Guoga: Valdžia uždraudė rugsėjo 10 d. mitingą. Rinktis ar ne?

Daugelis turbūt puolė į sunkias dilemas ką toliau daryti. Valdžia savo priešininkus skelbia valstybės priešais, kratos Šeimų maršo aktyvistų namuose, ribos eismą kad žmonės nesuvažiuotų į mitingą.

Baisu? Man ne. Kadangi, kaip jau ne kartą sakiau, jei studijuojate Torą, viskas atrodo daug aiškiau ir paprasčiau.

Pasak rabio Pinchaso Margulio, mūsų laikmetis pasižymi tuo, kad niekas niekieno dėl nieko nebegali priversti. Jeigu nepavyko įtikinti geruoju, tavo pastangos žlugo.

Tuo galėjau asmeniškai įsitikinti nuo pat kuoktservator valdymo pradžios. Daugumą jų nurodymų ignoravau ir problemų dėl to neturėjau. Daug gąsdinimų, tačiau jei jiems nepasiduodi, netikėtai atrandi, kad viešpatauja dar neregėta laisvė. Tiesiog daryk ką nori tarsi įstatymų visai nebūtų.

Štai kodėl sakiau, kad kuoktservator kuria tvartą, tačiau vartai atviri. Visi kas nori laisvai išeina ir ganosi laukuose. Žinoma, laisvė reiškia mažiau garantijų, tačiau alternatyva yra likti tvarte ir ten su tavimi atlikinės nesveikus eksperimentus - tie, kurie daro ką nori ir už nieką neatsako.

Taigi tikriausiai jau ir aišku ką patarsiu dėl mitingo. Kadangi visi daro kas ką nori, valdžia panorėjo ir renginį uždraudė. Jei norite, klausykite šio draudimo, norite neklausykite. Ir jūs darykite ką norite. Kadangi draudimas antikonstituciškas, vertinkite jį kaip valdžios pasiūlymą, o ne privalomą tvarką.

Vienintelis dalykas ką pakeisčiau tai susirinkimo temą. Dabar reikia rinktis ne dėl reikalavimų valdžiai grįžti į protą, o ateiti į demokratijos pakasynas. Tegu pamėgina pasmurtauti prieš demokratijos laidotuves. Iki susitikimo!