Rugpjūčio 30 d. Vyriausybė sulauks siūlymų, kaip reikėtų suvaldyti pandemiją, bus paskelbta deklaracija

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/rugpj... 2021-08-28 12:52:00, skaitė 695, komentavo 6

Rugpjūčio 30 d. Vyriausybė sulauks siūlymų, kaip reikėtų suvaldyti pandemiją, bus paskelbta deklaracija

Žūtbūtinės kovos su koronavirusu pagrindiniai veikėjai: buvęs Sveikatos apsaugos ministras, žaliasis valstietis Aurelijus Veryga ir dabartinis Sveikatos apsaugos ministras, Žmonių partijos atstovas Arūnas Dulkys.

Rugpjūčio 30 d. 13 val. viešbutyje „Novotel Vilnius“ rengiama spaudos konferencija, kurioje teisės ir medicinos ekspertai kalbės apie pandemijos valdymo problemas ir kvies į mokslinę diskusiją.

Spaudos konferencijoje bus pristatyta deklaracija, kurios pagrindu buriasi teisės, medicinos ir kitų sričių ekspertai, norintys padėti valstybei, ieškant geriausių sprendimų Covid-19 valdyme.

Informuojama, kad deklaraciją pasirašė akademikai, gydytojai, teisininkai ir žinomi visuomenės, meno, kultūros, švietimo atstovai.

Pranešama, kad visi Lietuvos gyventojai taip pat bus kviečiami ją pasirašyti.

Deklaracijoje valdžiai bus siūlymas laikytis įstatymų, neversti žmonių nuo koronaviruso vakcinuotis per prievartą, siekti daugiau skaidrumo. Tikimasi, kad Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė išgirs siūlymus ir juos visus įgyvendins – bus panaikinti įvairūs ribojimai, atšauktas Galimybių pasas, daugiau nelaužoma Konstitucija, gyventojams nereikės privalomai vakcinuotis.

„Sveikatos teisės institutas (STI) – medicinos, teisės ir kitų sričių ekspertų komanda, kuri susibūrė tam, kad padėtų Lietuvos valstybei rasti protingą išeitį iš Covid-19 infekcijos protrūkio pasekmių“, - rašoma renginio organizatorių pranešime visuomenei „Teisės ir medicinos ekspertai teiks pasiūlymus valstybei dėl pandemijos valdymo“.

Skelbiama, kad STI neatstovauja jokių politinių partijų, verslo interesų grupių, bet yra įsipareigojęs demokratijai, Konstitucijai, teisinei valstybei ir visuomenės bendrajam gėriui.

Konferencijoje dalyvaus: STI direktorius doc.dr. farmakologas Rimas Jankūnas, STI tarybos narys advokatas dr. Justas Sakavičius, STI tarybos narė onkologė-chemoterapeutė doc.dr.Rasa Jančiauskienė, STI ekspertė kardiologė Loreta Strom, STI ekspertė prof.dr. ginekologė-akušerė Dalia Railaitė, STI ekspertas imunologas doc. dr. Gintaras Zaleskis, STI ekspertas krizių valdymo specialistas Darius Radkevičius, Teisininkas doc.dr. Vaidotas Vaičaitis.

Ar dalyvaus kokie nors atstovai iš Vyriausybės, nepranešama.

Renginio trukmė – iki 1 val., o po spaudos konferencijos norintys kviečiami į viešbučio restoraną pabendrauti su konferencijos dalyviais.

Atskleidžiama, kad spaudos konferenciją tiesiogiai turėtų trasliuoti nepriklausomas Žmonių partijos portalas.