Lietuvos pensininkai gali būti ramūs - absoliutaus skurdo nė vienas neturėtų patirti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2021-08-26 16:04:00, skaitė 504, komentavo 5

Lietuvos pensininkai gali būti ramūs - absoliutaus skurdo nė vienas neturėtų patirti

Nuotr. facebook.com

Šalies vadovas Gitanas Nausėda susitiko su socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene ir senjorus vienijančių asociacijų atstovais. Apie tai skelbiama Prezidentūros pranešime visuoemenei „Prezidentas: nė vienas pensininkas neturi patirti absoliutaus skurdo“.

Ministrė pristatė valstybės lyderiui parengtą pensijų indeksavimo modelį, kuris galiotų nuo 2022 metų.

Šalies vadovas pozityviai vertina jame numatytą spartesnio pensijų indeksavimo tęstinumą.

„Jau 2024 m. nė vienas pensininkas Lietuvoje neturi patirti absoliutaus skurdo, o santykinis skurdo lygis turi sumažėti per pusę. Ministerijos parengtas tvarus pensijų indeksavimo modelis leis ir toliau Lietuvoje siekti žmogaus orumą užtikrinančių pensijų“, - pasakė G. Nausėda.

Susitikime pristatytos prognozės rodo, kad valstybės vadovo keliamas tikslas dėl 50 proc. socialinio draudimo pensijų ir vidutinio darbo užmokesčio santykio 2024 m. bus pasiektas.

G. Nausėda domėjosi, kaip naują pensijų didinimo modelį vertina patys senjorų atstovai, taip pat aptarė su jais pandemijos valdymą, vakcinacijos eigą, galimybių paso prieinamumą, slaugos, globos bei sveikatinimo paslaugų senjorams plėtrą.

Susitikime dalyvavo Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė ir Europos pagyvenusių žmonių federacijos EURAG Lietuvos asociacijos prezidento pavaduotojas, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Vilniaus miesto bendrijos narys Evaldas Židonis.