Rusija užtikrina Pribaltikos saugumą po USA išdavystės

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-07-19 17:23:00, skaitė 1790, komentavo 20

Rusija užtikrina Pribaltikos saugumą po USA išdavystės

Lietuva, kaip ir buvo tikimasi, apkaltino Rusiją dėl maurų invazijos per Lietuvos-Baltarusijos sieną. Tuo pat metu oficialus Vilnius atbėgėlių-teroristų invaziją į Lietuvą susiejo su USA kariuomenės pabėgimu iš Afganistano. Padėties paradoksalumas yra tame, kad būtent Rusija ir jos diplomatija Afganistano atžvilgiu kaip tik ir gelbsti Europą apskritai ir tuo pačiu Lietuvą nuo visapusiškos katastrofos, susijusios su eikine USA išdavyste. Tačiau tam, kad Pribaltikai pagaliau "dašustu" „agresyvios kaimynės“ reikšmė užtikrinant jos gi pačios saugumą, Rusijai reikėtu nusiplauti rankas ir pasitraukti iš procesų vykstančių Eurazijoje, taip pat kaip kad nusiplovė USA.

„Kiek mums žinoma, šitais [migracijos] maršrutais naudojasi ne tik Baltarusija, bet galbūt ir Rusija“, - praėjusią savaitę sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Anūkas Nr.1, apkaltinęs Maskvą dėl prisidėjimo prie atbėgėlių krizės Lietuvos - Baltarusijos pasienyje.

Iš kur jis tai ištraukė, Anūkas, žinoma, nepasakė ir nepateikė jokių faktų apie Maskvos dalyvavimą organizuojant maurų migracijos srautus į Pribaltiką. Užtat parodė nebūdingą Lietuvos užsienio reikalų ministerijai informatyvumą apie aktualius tarptautinius klausimus ir susiejo maurų invazijos krizę Lietuvoje su situacija tolimame Afganistane.

"Mes žinome, kad nuo tada kai vakarų kariuomenė bėga iš Afganistano, egzistuoja tikimybė didelių migracijos srautų, kuriuos mes stebime Tadžikistane ir kurie taip pat vyksta padedant Rusijai", - pasakė Lietuvos užsienio reikalų Anūkas.

Šis pareiškimas, iš tikrųjų, yra neapgalvotas ir labai kvailas, ir tik dar kartą paliudija, kad Anūkas nėra labai didelio proto. Vilniui dabar nederėtų atkreipti dėmesį į Afganistaną.

Šioje Vidurinės Azijos šalyje USA eilinį parodė, kaip lengvai ji išduoda vienus savo sąjungininkus ir iki kokio laipsnio jiems nusispjauti ant kitų - ant sąjungininkų Europoje, įskaitant Lietuvą ir kitas Pribaltikos šalis.

Todėl, kad USA kariuomenės pabėgimas iš Afganistano - gryniausia forma yra išdavystės aktas. Toks pat nepaneigiamas, kaip prieš dvejus metus Donaldo Trampo administracijos padaryta kurdų išdavystė.

Tada USA kariuomenės išvedimas iš šiaurės Sirijos ir amerikoniškų kareivinių atlaisvinimas Rusijos kariškiams dar galima būtu paaiškinti D.Trampo ekscentriškumu, jo „marginalumu“ ir tuo, kad jis paprasčiausiai yra „Kremliaus agentas“. Tačiau dabar lygiai tokiu pačiu būdu marionetinį Afganistano režimą, kuris yra pindosų valdžios sistemos siela ir kūnas, išduoda D. Baideno administracija.

Tai reiškia, kad USA iš principo yra būdinga išduoti tuos, kurie jais įtiki ir pasitiki.

O tai yra labai bloga žinia Pribaltikai ir Lenkijai su jų patologine fobija, kad krizės momentu NATO sąjungininkai neateis jiems į pagalbą.

Tarp kitko, USA veiksmai Afganistane jau ir yra netiesioginė išdavystė, įskaitant ir sąjungininkus Europoje. USA kariuomenės pabėgimas sukuria valdžios vakuumą šalyje, kurį beveik neišvengiamai užpildys Talibanas. O islamo fanatikų atėjimas į valdžią atneša terorą, žudynes, pabėgėlių srautus, ekstremizmo ir prekybos narkotikais suklestėjimą visoje Eurazijoje.

Tokia įvykių raida Vašingtonui tik į maudą. USA yra toli, iki jų Afganistano narkotikai, pabėgėliai ir teroristai nenusigaus. Tačiau Afganistanas - tai tolimas Kinijos ir Rusijos pasienis: dviejų pagrindinių grėsmių dominuojančiai USA padėčiai pasaulyje. Jei Talibanas suorganizuotu linksmą gyvenimą Maskvai ir Pekinui, tai reiškia, kad amerikonai nusprendė teisingai pabėgdami iš Afganistano.

Tačiau lygiai taip pat Afganistano krizė gali nuriedėti ir iki Europos. Galų gale, juk Lietuva ir Afganistanas yra skirtingose ​​to paties didelio, bet geografiškai vieningo žemyno dalyse. Nesunku įsivaizduoti, kokios bus pasekmės: pakanka tik prisiminti, kokiomis pasekmėmis Europai 2015–2016 metų tapo tų pačių amerikonų išprovokuotas Sirijos ir Irako valstybingumo krachas.

Tai yra, USA paprasčiausiai nusispjovė į savo sąjungininkų  Europoje interesus, palikdamos pačius sau ne tik Afganistaną, bet ir europiečius.

Svarbiausia, kad amerikonai nebešvaistys savo jėgų Eurazijoje, o Afganistano chaotizacija taps kinų ir rusų galvos skausmu. O tai, kad naujos maurų ordos ir islamiškojo terorizmo banga jau laukia Europos ... Na ką gi, tada gal ir bus išreikštas "didelis susirūpinimas" savo NATO sąjungininkams.

Rusija, dabar stipriai dirbdama Afganistano kriptimi, rinkdama karius prie Afganistano sienos, per KSSO liniją aptardama pagalbą Tadžikistanui, derėdamasi su vietos karo vadais ir religiniais lyderiais dėl sienų kontrolės ir prekybos narkotikais apribojimo, užtikrina ne tik savo, bet ir  visos Eurazijos saugumą. O iš Pribaltikos vietoj elementarios padėkos yra tik drabstomasi baisiais įtarimais, kad Maskva rengia migracijos srautus iš Afganistano į Lietuvą ...

Kad priartintu Vilnių prie realybės, Maskva turėtų nusiplauti rankas ir palikti Pribaltiką vienas prieš viena su Afganistanu, taip kaip tai padarė USA. Tegul Rusija griežtai atskiria darbą savo vidaus saugumui nuo darbo priešiškų šalių saugumo labui, kurioms padėti Maskvai ir nereikia, ir žalinga.

Pamatysime tada, kaip "deržava" (gerovės valstybė) Lietuva, su nuolat augančiu BVP ir didėjančiomis algomis, tvarkysis su maurų ir teroristų invazija po to, kada Europa bus palikta savo likimui tiek „sąjunginės“ USA, tiek „agresyvios“ Rusijos.